Tiarella – Skumblomst

tiarella skumblomstJeg sådde i vinter noen duftskumblomst Tiarella wherryi som nå har begynt såvidt å blomstre! (planten på bildet). Denne var dog ikke den eneste jeg sådde, men det var den eneste med god spiring, eller så fikk jeg en ynkelig liten spire med Tiarella Polyphylla ‘filigran’ som nekter å vokse seg stor, og så har jeg fått løfte på en klaseskumblomst tiarella cordifolia fra ei venninde, så da har jeg jo en samling 😀
Tiarella har et vakkert tett bladverk og noen nette lette blomster, de ulike artene har litt forskjellige bladverk, noen med tegninger noen uten, og blomstene er heller ikke helt like. De trives i skygge, (er egentlig en skogbunnsplante), og er tiltenkt en fremtid i kanten mot moseskogen og i hagen til min mor. Det finnes flere ulike typer og de har til felles at sprer seg med rotutløpere og kan raskt bli et problem i hagen om røttene ikke gjæres inne litt, men duftskumblomst har ikke den uvanen.
Klaseskumblomst har herdighet H6-7 og duftskumblomst har herdighet H5-6.
Bildegalleri med ulike tiarella: Terra Nova Nurseries
Litt mer om tiarella: The primrose path
Eller om du vil se enda flere fine bilder av tiarella så kan du jo bruke google bildesøk

Foamflower, raised from seed and already flowering 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Vakker grønnfarge.
    Og du her har det skajedd masse siden sist jeg var her ja, nydelig den oppsatsen fra midtsommeraftenen da;)

  2. Ja, den lyser opp, blir spennende å se åssen den holder fargen fremover 🙂

    Mary, its native to the US 😉

  3. Hvor i Norge fiinner jeg skyggeblomst? jeg vill gjerne ha dem i en bedd hos meg men finner inte frø eller en væxt någon sted att kjøpa.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her