Fugler og jordbær

jordbær med hullBare for å få det avklart først som sist:
Hvit jordbær er slettes ikke mindre fristende for fugler. Overhode ikke! Faktisk, for å være presis så liker mine fugler hvite jordbær bedre enn røde…
Tro det eller ei!
Jaja, sånn er livet, og siden jordbæra står oppå en stubbe så får jeg stort sett ha bæra for meg selv.
En ting er iallefall sikkert. Det er jo ikke rart fuglene liker de hvite best, for av de jordbærslaga jeg har er nettopp Frageria vesca ‘yellow’ best! Til neste år skal jeg så absurde mengder av de og gi vekk til alle og en hver, se opp for den hvite jordbærmisjonæren 😀
White strawberries are just as popular with the birds as the red ones…

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Tror jeg har mindre smarte fugler i Lier gitt. For de hvite jordbærene og de gule morellene har fått være i fred i år, mens alt som er…..eeeeh VAR rødt ble jaktet på av flyvende jegere med fjær. Joda, jegere uten fjær også, når jeg tenker meg om *hehe*

  2. Absurde mengder holder helt sikkert. 😉 Hehe.
    Og du vil nok bli populær hos alle og enhver. 🙂
    Kos deg med årets avling og ha ei strålende helg!

  3. Har aldri høyrt om kvite jordbær. Men det er vel litt inn med kvitt no for tida, også i matavdelingen. Kvite gulrøtter er vel og noko syns eg å ha lest i ein blogg ein plass… I alle fall artige greier : ) Eg svergar til Frida, fantastisk gode dei og, men kanskje eg må utvide reportoaret litt?

  4. Jeg har aldri hørt om hvite jordbær jeg, men ble så klart kjempenysjerrig siden jeg bare elsker jordbær! Så flott at jeg har funnet bloggen din da! Via deg kan jeg holde meg oppdatert i hagebruk! Kjekt å ha et orakel til hånds ;)He en fortsatt fin dag!
    PS!Hva blogger du om på vinteren tro?
    Klem fra Kardemomme 🙂

  5. hehe, sånn er det Marita, jeg har brettu fugl *knis*
    Ida, i lige så 😀
    Randi og Kardemomme, det er flere slag å få vissnok, både markjordbærtypen som jeg har og den vanlige hagejordbærvarianten. Jeg har forresten sådd hvite gullrøtter men jeg glemte å stelle de…

    Kardemomme, jeg kommer da til å blogge om hage 😀 Hva ellers? hihihi
    Det blir sikkert endel fugl og ekorn, så blir det bilder av rimkledde planter og flotte solnedganger. Det blir garantert en serie om vintergrønne planter, og så blir det en del fra planterommet. Og så blir det sikkert litt om innendørsgrønnsaks og urte dyrking. Og så har jeg en masse markblomster jeg tar pø om pø gjennom året, og så kommer jeg sikkert til å skrive om planer for hagen og om planter jeg har lyst på og sånnt.
    Masse å skrive om 😉

  6. Så artig da..jordbær med «hakkespett» hull *ler* Dessverre er jordbær det eneste jeg ikke kan spise, hovner opp i munn og svelg..

  7. Uffda elisabeth, så ergelig å høre. Det er faktisk noen som har forsket på jordbær og det er funnet frem til en hvit type jordbær som skal være spislig for allergikere (men den typen er visst ikke i salg enda, og er vel ikke helt gjennomtestet)

  8. Hvor fikk du tak i frøene til de hvite jordbærene?

    Vi har sådd røde krukkejordbær i år. De var også litt trege i avtrekkeren, men vi håper at de overlever vinteren og får bær litt tidligere neste år.

  9. De er kjøpt på Impecta. Ganske lav spireprosent på akkurat disse, men det er mange frø i posen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her