Nytt kamera!!

Jepp, endelig nytt kamera i hus 😀
Det nye vidunderet er ett Olympus E-520, med medfølgende 14-42 og 40-150 mm kitlinser. I tilegg et makroobjektiv 50mm som vi skal prøve ut en par dager og eventuelt bytte i en annen brennvidde. Inn døra har det også kommet nytt fint stativ, og en blits og en kamerabag og polariasjonsfiltere, men ikke noe minnebrikke så det er mannen nede og handler nå… (hehe, kan ikke huske alt)
Dette kommer til å bli en overgang kan man si, frem til nå er alle bildene her på bloggen tatt med ett kompaktkamera Canon Ixus 800IS, på automat… I grunnen synes jeg det har vært artig å se hvor gode bilder man tross alt kan få ut av en sånn liten kasse, men nå som digitale speilrefleks endelig har kommet ned på et akseptabelt nivå så er det logisk å ta ett skritt videre.
Jeg har et urtidsspeilreflekskamera fra før, men det sluttet jeg å bruke for mange år siden. Uansett så brukte jeg det hovedsaklig på automat og tok meg aldri tid til å lære meg det som trengtes om blender mm. Det har jeg ambisjoner om nå. Og det å kunne vise bildene her på bloggen er en god motivator for å bli en bedre fotograf!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  1. Gratulere!!
    Foto er morsomt og ikke minst å lære nye ting! Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera i februar og er nå helfrelst! Men har masse igjen å lære – heldigvis kan man begynne å ta bider med en gang, for program knappen gjør alt for deg, men så er det knall kjekt å kunne ender blender og lukkertider og få frem ekstra effekter!
    Gleder meg til bildene dine 😀

  2. Åh, gratulerer så mye. Er litt misunnelig på deg nå. Har så lyst til å kjøpe meg et speilreflekskamera jeg også, selv om jeg har et ganske nytt Canon Ixus 970 IS. Det tar jo veldig bra bilder, men føler likevel jeg er moden for å ta ett skritt videre over på speilrefleks. Spesielt fordi det frister med macro-linse. Jeg er jo så glad i å ta macrobilder.

    Gleder meg til å se bildene dine framover. Er full av forventning nå altså 😉

    Ellers har jeg reinnstallert FeedBurner og fått bekreftet at installasjonen var vellykket. Likevel fungerer det ikke. Snufs …

    Lykke til med Olympus E-520.

    Hilsen Marit

  3. Publiserte innlegget først via Windows Live Writer. Det funket ikke. Så prøvde jeg via Nytt Innlegg på Blogger og det har nå vært ute i ca. 45 min. Hmm… det er noe som er riv ruskende galt. Hele bloggen min «henger» på en måte når jeg scroller i den. Bildene havner i kaos og teksten likeså. Gulp… håper det ikke er virus.

    Vel – vi får se.

  4. Såååå bra med nytt kamera! Planteportretter er en av mine mange hobbyer, også gir det mer «stolhaging», eller iallefall mer haging uten jord under negelene 🙂 Også håper jeg vi får masse mer fuglebilder i bloggen din!

  5. Jeg bruker også ett canon ixus 800IS kompaktkamera! =D Er så dårlig på bilder og sånt så jeg kommer nok ikke ut til å bytte det ut med det første, synes også det er veldig greit å bruke. Men jeg forstår godt du er fornøyd med ett nytt speilreflekskamera:)
    Dumt spørsmål: De er ikke digitale de? Du må fremkalle bilder på 24stk pr rull/gamlemåten eller?

  6. Det er et digitalt speilrefleks vi har kjøpt ja. De har blitt ganske vanlige. Tror ikke det selges mange filmbaserte kamera lenger, det er vel i hovedsak for spesielt intresserte. Tror jeg.

    Uansett, kompaktkameraet er bra det, og jeg kommer sikkert til å forsette å bruke det ettersom det er så enkelt å putte i veska. Men det er deilig å kunne velge å bruke ett kraftigere alternativ av og till gitt 😀

    Nå sitter vi nå bare og tripper og venter på ladingen av batteriet, i morgen skal jeg teppebombe 😉

  7. Å nå gleder jeg meg til rapport! Det er nemlig akkurat det kameraet og det kitet jeg har landet på at jeg «trenger» også, etter å ha fordypet meg i kameraverdenen leeeenge. Tror det er like før jeg bestiller 🙂

  8. Takk for gratulasjon katrine 🙂

    nå er kameraet satt i bruk, men det er nok litt tidlig å gi raport 😉
    Men jeg skal nok gi dere beskjed når vi har blitt litt kjent, kameraet og jeg 😀

    Gro: Det er veldig nytt dette kameraet så det er ikke slik at alle bildeopplastingsprogrammene har programvare for å handtere de største RAW filene, men det kommer seg jo med tiden da, og enn så lenge kan man jo bruke den software som følger med. (om man i det hele tatt tar i RAW da)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her