spretten søndag – ekornkartong

ekorn spiser av kartongJeg har i det siste forstått at ekorna ikke var fornøyd med buffeen. Det er nå evigheter siden sist jeg så noen, og fotoarkivet begynner å tynnes, så tidligere i uken ble det laget ekornkartonger. Noen velger å kalle det meiseboller, men ettersom det verken er boller eller produsert for meisene så føles ekornkartong riktigere.
Grunnen til foringsmissnøyen er trolig ikke kosten, men fuglematerene. De er langt mer skjæresikre enn de jeg brukte i fjor, og det later til at det, i tilegg til hvordan de har hengt, har gjort at ekorna ikke får fatt i maten. (Jeg velger og tro at det er derfor de ikke har kommet innom moseplassen i det siste, og ikke fordi de ikke liker meg lenger…)
En ekornkartong består av usaltet matfett, samt solsikkekjerner, nøtter og forkokt havregryn. Fett smeltes, snopet kuttes, alt blandes sammen, og når fettet har stivnet litt røres sammen igjenn (ellers legger nøtter ol seg på bunnen). Så dyttes det hele i melkekartonger, la det stå over natta, vinduer skjæres, og vips, en foringsstasjon har oppstått.
Bildet er fra i fjor, men forhåpentligvis har jeg ferske til neste «Spretten søndag» 😉
This week I made new «feeders» for my squirrels as they dont seem to like my meshed ones.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

  1. Ja ekornene har ikke vært fornøyd med serveringen her i år heller 😉 Kommer innom et og annet, men før har vi hatt massevis – noen med grå haler, noen med sort og noen brunrøde! Artig å følge med dyrelivet!

  2. Ekornkartong, herlig!
    Jeg lurte litt på hva som skjulte seg bak overskriften, med tanke på tidligere innlegg om formering av ekorn..

    (Om jeg skulle finne på å sette opp fuglebrett her, vill det umuddelbart bytte navn til skjærefjøl;))

  3. Vi får inderlig håpe at de liker det nye traktementet, så de kommer tilbake og vi får gleden av stadig nye ekornbilder:-)

  4. sort hale har jeg ikke sett, men jeg har sett rød og grå avhengig av sommer/vinter. Skal jammen holde utsikt på halefargen 🙂

    hihi skjærefjøl… genialt pusepilde 😀

    Ellers takk for gode ord jenter 🙂 Jeg krysser daglig fingrene for at de skal finne tilbake til meg igjenn. Trolig vandrer de litt rundt i ommerådet, det var i allefall sånn i fjor vår at det var perioder de var her og perioder de ikke var her. Enn så lenge så holder jeg i allefall ekornkartongen under oppsyn 🙂

  5. Herlig med slike små naboer som underholder bare ved å være til 🙂

    Tusen takk for koselig kommentar Anne! Alltid kjekt når noen svinger innom og legger igjen spor etter seg.

    Ønsker deg en fin uke!

    Klem fra Irén 🙂

  6. Jammen lever det rundt deg. Me har ekorn her også, har aldri tenkt på å invitere dei nærare, men kanskje litt matt kunne ha lokka dei fram 🙂
    Du må rapportera korleis det går med flaskedelinga, interessant den teorien.

    Ha ei framifrå veke!

  7. Så herlig 🙂
    Da jeg så tittelen på posten din så jeg for meg en eggekartong med et ekorn i hver fordypning. Haha! skal det være en sekspakning med ekorn?!

  8. Mary, I love the fact that you have so very many different squirrels in US, and your star is a Star 😉 😀

    haha, eggekartong! det hadde vært noe det, seks små krabater servert på ett brett 😀 Det skulle vel gi meg bilder og underholdning for en god tid fremover 😀

    Det er veldig stas for meg at så mange setter pris på ekornsøndagene mine, kjempehyggelig 😀

  9. Hihi, så kos!!!

    Og tuuusen takk for alle forslag du har kommet med ;D Likte spesielt godt Grå sjel og Drifting by…Kan ikke bruke å i adressen da…

    Salget på utstillinga gikk bra for min del og gikk tom for engler så engle bloggen blir nok å vente litt på seg..ser det er kommet snø i løpet av kvelden her og men kvistene ligger vel i fjæra de!

    Takk igjen, nå skal jeg inn og stemme på twin!!!

  10. Koselig bilde:-)) Og sånn hjemmelaget mat, har vi og laget da ungene var mindre. Men det var til småfuglene da.
    Ha en fin dag, Anne!!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her