ekornakrobatikk

ekorn løper på strømledningenI våres skvatt jeg til og trodde ikke riktig mine egne øyne når jeg for første gang fikk se ett ekorn på strømkabelen som går forbi her. Siden har jeg sett det mange ganger, men det er desverre ikke så greit å få tatt bilde av. Spesielt i høst ble denne lina brukt mye, som hovedferdselsåre til et lønnetre.
Ekornet er usedvanlig smidig og har imponerende akrobatiske evner. Noe man lett kan se når det er på raid i fuglemateren eller når det kaster seg fra tre til tre. Ekornet kan fint fly flere meter eller henge opp ned, og den smidige kroppen kan klemmes inn gjennom nokså små hull. Når ekornet hopper så sprer det kroppen ut og bruker halen som styrepinne!
Jeg laget i fjor en liten bildesamling av at ekornet kravlet litt rundt.Mary, med bloggen Faith fabric and photos laget i sommer en par poster om ekorn-olympiade, her er en av disse Mary er forresten den som satte meg på ideen å poste fast om ekorn. Desverre bruker hun ikke etiketter (kategorier, men jeg har nå funnet at jeg kan bruke søkfungsjonen for å samle endel av hennes ekornposter 😀 Squirrel Sunday.
Dette er en seerfilm som har gått mye på NRK, som viser et norskt ekorns evne til å overkomme hindringer – meisebollene skal den ha 🙂 Video
Dette er en video fra USA, her har fuglematerene innsett at maten får de ikke ha i fred for ekorn, så da kan man jo like gjerne legge tilrette for litt ekstra underholdning 😉

The squirrel is a true acrobat, the pictures and videoes show some of this 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. I love that video! My niece showed it to me recently and I thought about using it, so I’m glad that you did! I think it is so funny when he gets in the candy machine. LOL!

  2. Denne videoen har jeg ikke sett(kjempemorsom da)men en annen nrk hadde som seervideo for to-tre år siden. Lo så jeg hiksta. Morsomme dyr!

    😀

  3. Urhgh..##@£…hadde skrive DET lange innlegget til deg, og der forsvant det!!! Ja, ja, essensen var uansett takk for gode råd, tenkte nok det var noko slikt som kunne ligge bak billedproblematikken. Må sjå på det ein dag eg har god tid, får ståpels av HTML-koder 😀

  4. Endelig søndag og ekorndag igjen!!

    Jeg fikk ikke åpnet vidoen fra NRK, men den andre var jo kostelig. Ekornhinderløype:-) Hadde dette med å forsere en hinderløype vært eneste kriterie i forsvaret hadde de definitivt aldri brukt annet enn ekorn der:-)

    Likte også spesielt godt den med sjokolademaskinen:-))

  5. nrk videoene er litt teite sånn, jeg sliter litt med å få sett de av og til jeg også, det hjalp når jeg fikk lasta inn den sære spilleren de annbefaler (jeg har mac, regner med at dette ikke er problem på pc)

    Dagny, bare kjekt å kunne hjelpe, du er ikke akkurat den første som sliter med det derre

    Det blir nok mye videoer fremover, pådrar meg ukentlig flere enn jeg rekker å vise.. hehe, mye søking og titting og fliring (og en hel del gjesp, det er endel søppel der ute også gitt..).
    Neste søndag tror jeg blir om ekornbarn…

  6. I just saw the other video you had in your blog….the one of the squirrel jumping for the balls of stuff….how funny! I love it! I’m not sure my squirrel would be that persistant 🙂 Maybe I’ll have to try something like that and see.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her