Vinneren av Frøken Frø 2009:

Tadaaa: Vinneren av Frøken Frø ble den skjønne frøken Maskros fra Höns & Blommor!
På andre plass kom Frøken Mulighet fra Marios verden. Frøken Mulighet var også den kandidaten som fikk flest stemmer i innledende runde!
På tredje plass kom Frøken Flamingo fra Hajals hagegalskap på Nordåker, på fjerde Frøken Lønn fra GundaM – en liten hagevandring, og på femte Frøken Snurrig fra Kathrinehagen.
Gratulerer til alle med plassering, og takk for deltagelsen både til de som kom til finalen, og til alle dere andre!
Resultatene er nå offentliggjort: innledende, finale. Jeg har også laget litt statistikk over stemmeprogresjonen,  ligger nederst på innlegget, klikk så blir den stor og leslig.

Jeg kontaktet sent i går Göran som står bak bloggen Höns & Blommor for gratulere han med seieren, her er litt fra hans festaften:
-Kom hit allesammans och rita minst tio kors i taket. Husbonden är skogstokig. Det var Hönan Olivia som upplät sin gälla stämma sent på måndagskvällen och kallade till stor baluns. Detta trots att det varit mörkt i flera timmar och den automatiska belysningen i hönehuset slocknat för länge sedan.
-Husbonden har varit här med en hel hink Bassets Lakritskonfekt och nu är han på väg in för att baka semlor som han ska bjuda oss på, fortsatte Olivia. Hönan Hildur hade nyss slumrat in och redan börjat snarka. Sittandes på sin favoritpinne närmast taket. Hon ryckte till av ren förskräckelse när Olivia basunerade ut att något mycket allvarligt höll på att hända. -Husbondegubben säger att han blivit Norsk mästare i fotografi. Han måste vara helt från vettet. Den gubben vet väl knappast vad som är fram och bak på en kamera, fortsatte Olivia.
Nu hade Hildur vaknat till så pass att hon började hänga med i vad Olivia yrade om, så här mitt i natten.
-Gud bevare oss, konungen och fosterlandet, skrockad Hildur. Tänk om han skickat in bilder på oss och han vinner en tävling genom att förlöjliga oss, försvarslösa hönor.
Nu kunde inte hönan Margit knipa käft längre. Hittills hade hon bara lyssnat till resonemanget, men hon visste genom skvaller från gule katten Sture, att husbonden skickat in en bild på en utblommad maskros som han döpt till ”Fröken Maskros” i en tävling om att kora ”Fröken Frö”.
-Frön ska pickas upp och ätas, näringen tillvaratas och skräpet skitas ut, sade Olivia, som inte direkt var berömd för att ha vare sig ett vårdat eller belevat språk.
-Jag har nog sett hur husbonden ligger på knä här utanför hönsgården med sin kamera och siktar på både levande och dött, skrockade Margit. Tidiga mornar eller när solen håller på att gå ner. Då trivs han allra bäst. Han säger att han tjusas av motljuset.
-Tänk om det är på det viset, att han verkligen har vunnit en fototävling i Norge, sade Olivia, som skämdes en aningen för att hon inte trott på vad bonden sa, när han nyssens kom in med godiset. Olivia verkade ha fått något att fundera på och hon muttrade tyst för sig själv. Knappt hörbart.
-Egentligen är jag en ganska stilig höna. Nästan lite som en fotomodell. Kanske husbonden tar några bilder på mej nästa gång och skickar in till Moseplassens fototävling.
-Hi, hi, hi, hördes från Margit som fullkomligt bubblade av skratt.
-Så gammal och ful som du är platsar du varken under motton som Fröken Frost eller Fröken Frö. Enda gången som du skulle platsa som fotomodell blir när mottot är ”Fröken halvdö”…
-Sug på den karamellen du och inse att tåget för länge sedan har lämnat stationen för din del. Inse att det är kört för tid och evighet.

Allt här ovan enligt kacklet i min hönsgård. Men om även jag får tillfälle att säga några ord vill jag berätta hur stolt jag känner mej över att ha vunnit en fototävling på den fina bloggen Moseplassen. Djur och natur ligger mej mycket varmt om hjärtat och det var också på det sättet jag hittade hit för några månader sedan. Alla bilder som varit med i tävlingarna jag följt håller högsta kvalité och jag anser att det bara är en lyckträff att jag vunnit.
Tack Anne för en mycket trevlig tävlingsform och tack alla Ni som röstat på min ”Fröken Maskros”. I natt kommer jag att sussa extra gott efter detta trevliga besked.
Kram på er alla/Göran

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Gratulerer med førsteplassen Gøran, det var eit fantastiek flott bilde og fin tekst du hadde i konkuransen.
    Forresten har eg for ikkje lenge sidan sett ei bordlampe som var laga med ein løvetannfrøstand som utgangspunkt, skulle nesten tru at det var ditt bilde som var utangspunktet for den designen.

  2. Gratulerer med løvetannfrø bildet!!!
    Et blinkskudd!!!
    Takk for stemmer til Frøken Mulighet !!
    Takk til Anne som holder styr på sakene !!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her