Spretten søndag – ekornet har barn!

ekorn-patteroooooo!
Jeg oppdaget nylig at det ekornet som kommer så flittig innom for tiden nok ikke er Kyrre, bare se på magen dens! (klikk så blir bildet stort)
Der ser man tydelige patter, disse er av og til ekstra synlige fordi de er våte. Så, jeg vil tro at dette er et lite mammaekorn som dier sine små 😀

Og skal man dømme på matlysta til mor, så har hun mange barn! Dette er som sagt tidligere et usedvanlig freidig lite ekorn. Det har nå vært her i to uker, og for en uke siden våget det seg for første gang helt frem til foringsplassen forran terrassedøra. Nå kommer det nesten hver dag, og jeg forer så godt jeg bare kan. Og hun bare sitter der, gjerne i ett kvarter om ikke fuglene maser for mye.

Ekornet er eneforsørger, og dier sine små som bor i små ynglebol (lukkede reder). Barna lever utelukkende på melk de fire første ukene, og så introduseres annen mat gradvis til de er to måneder, da er det slutt på melka.  Jeg er litt usikker på om ekornbarna finner maten selv, eller om det bringes til bolet, men håpet mitt er at det dukker opp noen kløntete små ekorn på foringsplassen om en par uker 😀 Jeg veit ikke hvor mora har yngleboet, men det kan ikke vært så veldig langt herifra ettersom hun er i hagen over ganske lange perioder.

Fakta om ekornbarn
Jeg har skrevet om ekornbolig/ynglebol tidligere

Oppdatert: Visst ble det ekornbarn på moseplassen! Du finner postene med masse bilder under stikkordet ekornunger

ekorn-patter-spiserekorn-spiser

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

  1. Næææh! SÅ koselig! Da er du jo blitt bestemor, gratulerer 🙂 Håper hun tar med de små til foringsplassen etter hvert.

  2. hehe, her tar man i mot de små med åpne armer 😀
    Jeg håper og tror at jeg (og dere) skal få se små ekornbarn, det er i allefall ganske sansynlig.

    Akkurat nå er det mest spurvebarn det går i , de sitter her ute og gjør seg til for tiden.

  3. Så fint det har blitt hos deg! Jeg kikket innom fordi jeg driver og oppdaterer lenkelisten min i forbindelse med redesign av bloggen, og tenkte å legge til deg. Så bodde du jo plutselig på nytt domene og hadde det skikkelig nyoppusset. Neat!

  4. Ekornbabyer? Hva du vet! Spennende å følge med ja. Hvor gjemmer dem barna sine tro?
    Takk for hilsen. Tulipanene mine er også på retur. Har noen få hvite igjen bare – på nordsiden hvor solen skinner minst.

  5. Kjekt med telelinse, ser bedre gjennom kamera enn uten, og enda bedre når bildet blåses opp på skjermen! 😀 Plutselig dukker det opp patter, og ringmerkinger på fugler og fine detaljer på uventede steder 🙂

    Virrvarr, det var hyggelig å høre 🙂 Gleder meg til å se bloggen din redesignet da!

  6. Ååå så herlig! Det er jo så nydelig, se på de bustene på ørene da. Og ja, tenk om barna blir med mor for å spise, åh jeg venter i spenning. Dette skulle jeg gitt mye for å oppleve, heldige deg!

  7. For en flott hjemmeside du har! Jeg fulgte lenker via andre blogger og havnet her hos deg 🙂 Jeg misunner deg foringsplassen din. Jeg har prøvd å lokke fugler til huset men siden naboens katt trives best i vår hage har jeg ikke lykkes! Det ekornet er nydelig og så spennende å følge med på – tenk om mammaekorn tar med barna sine på besøk?!

  8. Ekorn er herlige dyr! Vi bodde i et hus for noen år siden, der vi ofte hadde besøk av ekorn på verandaen! De spiste nesten av hånden vår! Koselig! Håper vi også får se de små ekornbarna, men hun gjemmer dem nok godt tenker jeg!

  9. Ja, jeg har forventer vel ikke å se de på flere uker, kansje en mnd, men man kan jo håpe 🙂 I fjor høst var det i en periode tre ekorn rundt her på en gang, det er ikke usansynlig at det var et barnekull. Håper de kommer litt tidligere i år 😀

    Visst er jeg heldig med foringsplassen og dyrelivet! Jeg er helt fasinert sjøl jeg, over hvor livlig det er her! Nabokattene er innom her, men de blir ikke lenge heldigvis, og ingen av de viser noen jaktinstinkt.

    En av de kjekke tingene med å ha mange fugler er at de passer på hverandre. Gråtrosten utgjør militæret, stæren hjelper litt til, og mange av de andre holder utkikk og varsler. Det er helt tydlig at det er trygghet i å være flere. Og så ser det også ut til at de med tiden lærer hva som er skummelt, og hva som går bra. Ekornet for eksempel ser nå i større grad ut til å bli tolerert. (men skjæra, den jages bort hardt og brutalt, der hjelper tilogmed jeg til!)

    Fuglene vennes også til meg, og skvetter etter en tid ikke så mye, og er mer vågale. Stæren som først ikke våget seg ned i hagen i det hele tatt kan nå komme inn for landing selvom jeg bare står en par meter fra 🙂

  10. Det skal bli morsomt å se om ekornmamma tar ungene med ut i de store verden og viser dem hvor alle godsakene på foringsplassen er å finne.
    Håper du sitter klar med kamera den dagen det skjer! – for den dage kommer nok!

  11. Så rørende!
    Det blir spennende og følge med videre, få lære mer om ekorn!
    I går på fikk jeg igjen besøk av «Snurre»
    som forsynte seg av brød. Jeg må nok lage en ny foringsplass opp i høyden.
    Ha en fin dag:D)

  12. Ekorn er søte små dyr som er koselig å ha i hagen. Jeg jobber på en skole der det ofte er ekorn i skolegården til barnas, og de voksnes, store begeistring. Blir artig å følge med hvordan det går med ekornbarna dine :)… og du, siden din har blitt så flott!

  13. Nå var det akkurat et annet ekorn innom, det var gråere i pelsen (kommet kortere i skifte av vinterdrakt), tror nok det var voksent. Men spennende da! To ulike ekorn er jo 200 prosent økning fra for en mnd siden 😉 Eneste triste var at det ikke var noe mat borti treet hvor det var og undersøkte, og det våget seg ikke frempå bakken her.
    Mannen er satt på saken og skal lage fettkartong (meisebolle) i kveld… Her spises vi ut av huset…

    Artig å høre at du har fått besøk da jorunn, ekornet ditt har jo enda kraftigere øretuster enn mitt 🙂

    Margrethe, så flott at ekorna kommer på besøk i skolegården, det er enormt søte krabater med ett herlig kropsspråk 🙂 Og hyggelig at du likte redesignet!

  14. Ekorn er morsomme i alle aldre, men ungene er aller morsomst. Jeg vokste opp på ei tomt med furuer og ekornreir, det var vanlig underholdning å se ungene jage hverandre i sprialer oppover furustammene. Og så ble de nesten for tamme, vi hadde en som kom inn og spiste av brunosten på kjøkkenbordet!

  15. So cute! You’ve made some nice changes to your blog and I enjoyed catching up on all the photos. Loved the bird feeding the other one, too.

  16. Heisan,
    Holder på å lete etter informasjon om hvordan man kan fore opp ekornunger, og kom innom sida di. Vi endte opp med to små ekornunger i går etter en tur i nærområdet. Fugl eller lignende hadde hakket og drevet dem ut av bolet, så de lå på bakken. To var døde, og de andre to tok vi hjem etter å ha holdt oss vekk en times tid, uten at noen ekornmamma dukket opp. 🙁 Er veldig mye hunder i området, og det var masse folk og sykler også, så vi torte ikke la de ligge lenger. De var iskalde, og beveget seg nesten ikke i det hele tatt. Nå er de varme og har drukket masse væske og litt kattemelk. Håper de klarer seg. Tenkte kanskje du hadde lyst til å se bildene vi har tatt så langt.

  17. Tusen takk for at du la igjenn spor, jeg sitter nå her og krysser fingrene for at det går bra med de små og gleder meg til å følge med 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her