Spretten søndag – Smiske-smiske ;)

ekorn-spiser-solsikkefroeDenne månedens konkurransetema (Frøken Hagegjest) er å anse som ren smisk ovenfor mine små brune venner, dersom de viser seg innen to uker, så får de være med på konkurransen…

I tillegg har jeg hengt opp favorittfor (hjemmelagde meiseboller), jager alle katter som viser seg, og i morra skal mannen vaske vinduer..
Her skal intet være uprøvd  😉

Jeg snakker også til tretoppene når jeg er ute, men akkurat det tviler jeg igrunnen på at har positiv effekt. *ler*

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. Kan vel ikke få for mange løker :))) Frk. hagegjest er bra tema! Tror ikke jeg har så mye å bidra med, men vi får se…. Ekornet er nydelig!

  2. Vi hadde en «ubuden gjest» av typen fjærkledd, ned i skorsteinspipa og ut gjennom ovensluka. I hagen kom den først etterpå……:o)))) OK, skjønner hva du mener altså. Fikk meg bare til å tenke på denne ugla som vi prøvde å få på vingene igjen, sotet og fæl…Men det gikk:o))
    Skal se om jeg finner bildet av en hagegjest:o)
    Ønsker deg en fin uke.
    Klem fra Solveig

  3. Hei på deg Anne;)
    Forstår din kjærlighet til ekorn;)
    De er jo bare så herlig og se på det vakre ansiktet da. Nå skal jeg lage bollene du har laget – og henge dem ut i det eneste treet jeg har. Desverre kommer ikke ekorn på besøk hos meg ennå vaffal,. Men når jeg er tur nede ved sjøen så finnes der noen der. De er sky og spretter rundt om, så jeg har ikke fått noe bilde av dem ennå.Heldig du som får nyvaskete vinduer;) PS!! Husk å henge opp en uro så ikke småfuglene flyr i dem.. Ha en herlig ettermiddag/kveld. Hilsen Ingrid

  4. Så nydelige ekorn du har i hagen din! Jeg lagde hjemmelagde meiseboller i melkekartonger i fjor som ble spist opp relativt fort.
    Hvordan melder en seg på denne konkurransen din? Jeg har ikke deltatt før…

  5. Hei Iris 🙂
    Kjempehyggelig om du vil være med på konkurranse!
    Det står litt om det i konkurranseutlysningen, men det er ikke sikkert du har sett det ettersom du må trykke på les mer for å se hele posten.

    Du lager et blogginnlegg med bilde og navn og om du ønsker en tekst, når det er postet så skriver du en kommentar i utlysningsteksten.

    Eller, om man ikke har blogg eller ikke ønsker å lage eget blogginlegg på det så kan man delta via epost. Da sendes bilde og tekst til meg på

    Ingrids strikkerier, hehe, jeg tror jeg må få tatt bilder av vinduene våre, her er lange teipstriper, nettopp for fuglenes del… ikke lekkert men pøtt.

    Solveig, hørtes dramatisk ut! Flott at den berget seg, og fullt forståelig at du ikke synes den var så veldig velkommen 😉

    Hanne og turbolotte, dere får se, kanskje det dukker opp noe i hagene deres også?

    Gry, hehe, ja, forsett å si sånnt så kanskje han viser seg??? *ler*

  6. Hei på deg. Har hatt mye besøk i hagen for tiden….men bildene har blitt for dårlige…ja ja…en rådyrfamilie koser seg med epler. Har et gammelt epletre som står igjen etter mine besteforeldre….de kalte dem griseepler, så jeg regner med at det var de som fikk dem. Smaker i alle fall ikke noe særlig godt. Rådyra liker dem og jeg liker at de spiser dem opp. Treet har 100 små epler. Det er jeg sikker på!!
    Så forresten et ekorn hoppet over veien her i går…..så da må jeg vel også lage litt mat til den.

  7. He..Ja skjønner du er klar til fotografering gjennom vinduene nå:))
    Men det er ikke vanlig at katter tar så mye ekorn, heldigvis. Vår greide ikke ta livet av en lemen engang, da vi hadde han med på hytta en gang det var lemenår. Dette sinte fresende vesenet kom fra det med livet i behold. Ble god underholdning av det da,)

    Her stormer det godt i dag, og det er mange varmegrader.
    Så det var kommet snø på østlandet. Ha en fin fin tirsdag!

    🙂

  8. Med det som frister i din hage, ligger alt til rette for besøk av ekornet som er avbildet, eller kanskje hans/hennes slekninger.
    Takk for oppskriften på meisboller!

    Ha en fin Tirsdag!:)

  9. Hei igjen, Anne!
    Ja, det er mye som skjer i en hage, mye dramatikk rett utenfor husets fire vegger… skjærer som erter katter, katter som jager fugler, fugler som snapper insekter, insekter som biter meg.. Nå,ja akkurat det med insekter er jo over for i år. Skjønt noen ganger lurer jeg.. Er det kanskje noen her som vet om katter kan by på fuglelopper hele året rundt? 🙁

    Har forresten prøvd å ta noen bilder gjennom stuevinduene igjen. De ble alt annet enn skarpe, har skiftet til energiglass.. kanskje det er det som gjør det.. er visst et reflekterende skikt på dem.. hmmm..

    Lykke til med konkurransen, skal se om det dukker opp noe skrømt her hos oss som jeg kan delta med 🙂

  10. Marte, hyggelig med besøk i hagen av rådyr så lenge de holder seg til slik man gjerne vil ha rydda vekk da 😉 Ekorn spise alt fuglene spiser, så en vanlig fuglemater med solsikkefrø er også bra 🙂

    Kathrine, jeg har sett en video av det tror jeg, katt og sint lemmen. Den «stakkars» katten visste ikke helt hva den skulle gjøre tror jeg *ler*

    Jorunn, jeg krysser fingrene 🙂

    Prunella, jeg er ikke så glad i å ta bilder gjennom rutene, får det ikke så godt til, men om vinteren så er det gjerne eneste mulighet om jeg ikke skal sitte med vinduet på gløtt lenge. Tror nok også at det er stor forskjell fra glass til glass ja.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her