Georgine: Praktfulle ‘Polka’

Georgineblomst Polka DahliaPolka er en av årets nye georginer (dahlia), og en som faktisk lever opp til pakkebildet!

De vakre kronbladene er hvit og svakt røde med tynne lekre røde kanter om et stort gult senter. Blomstene klassifiseres som anemone-dahlia og er i hagen min 13 cm store på sitt største. Den har en lekker utvikling fra knopp til ferdig utsprunget, de nederste bildene viser hvordan kronbladene starter ut spisse og folder seg ut. (Husk, alle bilder blir store om du klikker, og du kan bla fra bilde til bilde.)
Bladverket er helt normalt, blomsterstilkene er noe over middels lange.

Selve planten er nå  nesten 1 meter høy og erfaring tilsier at den kommer til å bli noe høyere til neste år når knollen er feita opp litt. Pakken sier den skal bli 45 cm høy, så selv om Weibull fikk bildet rett så ble altså teksten feil…

Dette er et bekjentskap både mannen og jeg er meget fornøyd med! Bare se så flott den er fra siden 🙂

Georgine dahlia 'Polka', aprikosfargede kronblader med mørkere kanter og gul midtSenter på georginen Polka

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

  1. Næmmen ååååååhhh. Den der var jo rålekker!!
    Jeg må finne en grei måte å oppbevare disse georginene på.
    Kjelleren er for fuktig, og loftet er for kaldt. Ja-ja.
    Vaskerommet? For varmt tenker jeg.
    Tenke-tenke..

  2. Så nydelig!!!!
    Georginer har jeg aldri prøvd, er ikke noe flink til å ta opp planter om høsten.
    Takk for tipset opp historiske hager på TV.
    Ønsker deg en fin onsdag.
    Klem fra Mio

  3. Den var nydelig!!!!
    Jeg har nettopp tatt en runde for å fjerne visne blomster, og bl.a. beundre mine georginer ;som har fått stå i fred for snegler.
    Min Onesta kom opp blek rosa.(Den er så yndig) ,men bildet på pakken viser en ceris georgine.
    Ha en fin onsdag!:)

  4. Den var nydelig!!!!
    Jeg har nettopp tatt en runde for å fjerne visne blomster, og bl.a. beundre mine georginer ;som har fått stå i fred for snegler.
    Min Onesta kom opp blek rosa.(Den er så yndig) ,men bildet på pakken viser en ceris georgine.
    Ha en fin onsdag!:)

  5. Å…den var fin! Verkeleg eit vakkert eksemplar georgine. Har ikkje prøvd meg på georginer her, litt for liten plass, men står absolutt på lista over det eg skal vurdere til neste hage, som skal bli masse større… 🙂
    Ha ein strålande dag vidare.
    Klems

  6. Jorunn, jeg har akkurat samme erfaring. Onesta har en helt annen farge enn pakken viser. Min er lys rosa med hvit i basen på kronbladene, så blir den mer rosa ettersom den utvikler seg. Nydelig, men ikke lik pakken nei. Har tre onesta i en vase med erteblomster her nå, bilde på facebookgruppen, men jeg kommer til å legge inn her senere. (skal presentere de av mine georginefavoritter jeg har navnet på fremover.)

    Overvintringen er bøygen ja Charlotte, Mio og Randi, her overvintra de på et roterom, gikk helt fin, trodde det skulle bli for varmt, men neida, gikk så bra så.

  7. Wow, den var da lekker Anne. Sa til meg selv i fjor at jeg ikke skulle ha flere georginer, men det holdt i allefall ikke stikk! Og når vi kommer til neste vår, ja da blir det sikkert ennå flere 🙂

    Og lagring av georginer har jeg ikke hatt noen problemer med, det går så fint så (da er det verre med Pellis og Fuchsia).

  8. Jeg har sett mange flotte georginer på bloggene, men denne «tok kaka». NYYYYYYYYYDELIG! Jeg har ingen georginer, har veldig lyst til å prøve, men så var det dette med brunsneglene da :-). Har alt for mye sneglemat fra før. Jeg har en jevn strøm med snegler fra nabohagene, det er visst hos oss de finner den beste maten.

  9. Så vakker! Jeg har dessverre akkurat nå ikke tid til planter som må graves opp.. Men om noen år. Takk for tipset om hageprogrammmet. Det likte jeg godt og hadde misset det om ikke du skrevet om det.

    Norske hageprogram er jo HELT krise dårlig produsert.

  10. For en flott georgine! Nydelig:) Hvor kjøper man georginer nå om dagen? (Har ikke sett mye spennende på de lokale gartneriene) 🙂

  11. Audit: Georginer og snegler går ikke så bra nei, så har du mye snegler så er det nok bedre å velge andre planter rett og slett.

    Hei Emma, ja, var ikke det et kjekt program! En helt annen vri på hage enn man ser til vanlig, makan tl monsterpark. Thusnelda, det går i reprise i morra, se oversikten.

    Bente, man kjøper egentlig ikke georginer nå, det gjør man helst om våren. Men jeg har sett gartneri selge ferdig drevne georginer i potte, men det er aldri like fine slag som disse man driver frem selv fra knoll.
    Men, til våren, da kan du enten så selv, eller kjøpe knoller. Les mer her: http://moseplassen.com/2010/03/georginerdahlia-hvor-kjoepe-knoller-og-froe/

    Wenche og Sigrid, hehe, ja det er lett å la seg friste 😉

  12. Ah, det er slik det henger sammen:) Er fortsatt litt ny i denne hageverdenen, og det er ikke alle områder jeg er helt oppdatert på enda. Georginer er i hvert fall et felt jeg skal sette meg inn i etter hvert! Som student i leilighet er det ikke store hagemuligheter foreløpig, men min mor får midlertidig tåle at jeg har gått inn som «deleier» i hennes hage… 🙂

    Ellers takk for en nyttig og koselig blogg på alle områder:) Blir i hvert fall ikke mindre bitt av hagebasillen av å «henge» her inne (og på hageblogger.blogspot.com).

    God natt!

  13. Bente, jeg har vært der, hagegal uten hage… men en vakker dag er det en balkong, og så kanskje en hage for deg også, og i mens så er det jo greit å låne andres 🙂

    Hyggelig å høre at min og andres hageblogg gleder!

  14. Nydelig Anne. Georginene mine frøs tilbake natt til tirsdag, så det var bare å spa dem opp. Kjipt når de sto med masse knopper klare til å springe ut:( Heldigvis klarte to av de som står i krukke seg, og får heretter «teppe» om natta:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her