Spretten Søndag: Møt ekornfrøkna Julie :)

For noen uker siden spurte jeg dere lesere om dere kunne hjelpe meg med navn til det lille ekornet som hadde flyttet inn i hagen her. Det kom masse artige forslag, men når GundaM kom med sitt sa det klikk, Julie – fordi hun dukket opp i juli 🙂
Dessverre har jeg ikke sett Julie siden da, (men mannen har sett henne en gang), men vi håper jo stadig hun skal komme innom igjen. Akkurat nå er det forresten ikke så mye å komme innom for, jeg har måttet slutte å fore etter at jeg fikk en dueinvasjon. Jeg bor jo i et villastrøk, og veit at naboene mine slettes ikke kan like duer, så når det plutselig ble 20-30 av de så måtte jeg si stopp.

Julies egen ekornmater står fremme, fylt med hennes favoritt solsikkefrø, men jeg tror ikke hun rakk å finne ut av hvordan åpne den. Jeg begynte treningen (pinne for å holde taket oppe) etter at hun hadde sluttet å komme fast.
Jaja, om en uke eller to til så får jeg se om duene har glemt meg.. (De var forresten så frekke at de tok til å spankulere inn hagedøren…)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. Et kjempefint navn på en søt frøken!
    Jeg håper hun kommer tilbake til deg. Det må jo være så koselig å ha ekorn i hagen. De er så vannvittig sjarmerende! Jeg ser bare hvor mye selskap det var i fuglene på fuglebrettet i vinter og kan tenke meg at disse krabatene øker trivselsverdien mange prosent.
    Men hvordan takler fuglene å ha ekorn å dele matfatet sitt med? De er ikke kjent for å være beskjedne når de forsyner seg disse pelskledde sjarmørene. Haha! Bare se hva Donald har gjennomgått i utallige Disney filmer;)

  2. Fuglene og ekorna venner seg til hverandre faktisk. Julie var så snill at hun faktisk lot småfugl spise ut av samme matskål som henne, utrolig nok! (og dette var absolutt en av grunnene til at jeg følte at Julie var riktig navn, jeg fant ut at hun nok måtte være en tøff men snill jente).

    Når de sitter på foringsplassen så er fokus på mat, har ikke sett ekorn prøve å angripe fugl, men har sett fugl forsøke jage ekorn, og de har naturlig innebygget skepsis for hverandre, men den kan altså overvinnes om sulten og nysgjerrigheten er stor nok.

  3. Nydelig namn til nydelig frøken. Ei slik snerten lita snelle har sikkert ikkje tid til å sitte stille, ho er nok på farta og gjer seg lekker for beilende flotte ekornherremenn. Forresten, dei er vel ferdige med det no. Da er det vel mat til vintermagen som skal i hus:)

  4. Å, hun er jo kjempesøt! Jeg savner ekorn i hagen vår, men siden vi bor sentrumsnært med bare kultivert/planert landskap rundt oss, kommer de ikke hit. Fugler har vi heldigivs masse av, og vi har også pinnsvin i hagen. Pinnsvinet «vårt» er døpt Hulken av Junior, og vi skulle ønske vi så mer til ham. Tenkte å sette opp pinnsvinhus ute i hekken for å se om han holder seg litt mer her. Er jo en god hjelp mot sneglene…

    Vi måtte også slutte å mate fuglene i sommer, men det var på grunn av spurvene. To, tre storfamilier med spurv slo seg ned her, og det aulet av dem over alt. De skrek og skrek fra tidlig morgen, og alle de andre fuglene ble fortrengt. Men når høsten kommer starter vi på nytt. Det er veldig koselig 🙂

  5. Nydelig navn på en nydelig frøken.
    Håper duene forsvinner og frøkna kommer tilbake.
    Husker da jeg var liten og vi var på ferie i Sarpsborg, var der et ekorn i parken, det var så tamt at vi kunne håndmate det. Det var stor stas å gå der for å gi Petter (jeg kalte ham det) mat.
    Ønsker deg en fortsatt fin søndag.
    Klem fra Mio

  6. Kjempe sjønn! Hun passer navnet sitt meget bra ja 🙂 Merkelig at vi ikke har flere ekkorn rundt huset her ute på landet… Savner virkelig det. Her i nærheten er det nå heller reven som råder sammen med sine tre unger. Jeg har ikke sett den selv ennå, men håper den holdet seg borte fra kattene mine! 🙂

    God Søndag :-))))

  7. Så søt frøken Julie var!

    Her er vi plaget med måker på fuglebrettet, de spiser opp maten og bæsjer overalt. Synd, for det er koselig med småfuglene.

    Kanskje du kan legge ut nøtter med skall, de vil vel ikke duene ha. Så kommer kanskje ekornene tilbake.

  8. Duene mine har dessverre blitt altetende.. og dessuten så vil ikke Julie ha nøtter, den rare lille skapningen.. men takk for forslag minouna 🙂

    Det er så hyggelig når dere lesere forteller egne ekornhistorier 🙂 Det er tydelig at dette er dyr som gleder mange! tenk å få handmate de da, det er jo drømmen (sammen med at den hopper inn vinduet og legger seg pent til rett på magen min mens jeg ligger på sofaen.. hehe).

    Som jeg har sagt før, en skulle kunne få ekorn på blå resept 😉

  9. Fint navn:)

    Tidligere i sommer hadde jeg kamera i hånden da jeg rusla en liten tur. Trodde jeg skulle få et blinkskudd av et ekorn da det plutselig dukka opp i et tre….men den gang ei. Ekornet var altfor kjapt for meg…….og da tenkte jeg med misunnelse på alle de fine bildene og snuttene du har fått filma av de søte små krabatene. Jaja, alle kan ikke være like flinke. Kjekt at at jeg kan titte inn på dine ekornbilder i påvente av å få til noen blinkskudd.

    Ha fortsatt fin søndag:)

  10. Hei, jeg har matet ekorn på terrassen i snart ett år. Det er en hun som åpenbart har hatt unger i nærheten. For tre dager siden hørte vi noen hyl fra terrassen. Familiens hund og katt hadde fått fatt i en liten ekornunge. Vi tok inn katt og hund og håpet ekornmamma kom og hentet ungen. Det gjorde hun ikke. det begynte å hagle, regne og blåse, så jeg måtte ta inn ungen. Den var helt livløs, men etter noen timer i en boks med myke servietter våknet den til liv. Den har fortsatt lukkede øyne. Vi har foret den med kattemelk kjøpt på Rema, noen milliliter hver tredje time. Dagen etter at vi fant den kom ekornmamma tilbake. satte ut ungen der vi fant den, – hun snuste på den og ungen skrek høylydt og vi så at den åpenbart lette etter partene hennes. hun tok den ikke med seg. Skjærene begynte å vise interesse for opptrinnet, så vi tok ungen inn igjen. Nå fores den fortsatt med kattemelk , og den har tarmfunksjon/urinproduksjon. Hvor lenge må vi mate knøttet? Vil den klare seg ute til vinteren? Andre råd og kommentarer?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her