Nå synger svarttrosten!

I går kveld fikk jeg meg en overraskelse. Jeg var en liten tur ut for å se om det var kommet løkspirer i solveggen. Det var det ikke, men det var svarttrostsang!
Nå har jo jeg endel svarttrost i hagen, de bor her om vinteren. Men allikevel så synes jeg det var tidlig med sang allerede nå. Pent gjort av de da, å takke for bevertningen med musisering 🙂
Og hvem veit, kanskje han jeg hørte var unggutten som så uredd opptredde i fuglejuletre-videoen i vinter?

Denne videoen satt jeg sammen i fjor, de synger like pent i år:

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. Så herlig ! Svarttrasten er min yndlingsfugl. Når den synger med sin lett melankolske sang, blir hjerte mitt bløtt og eg senker skuldrene. Herlig !

    Ønsker deg ei fin tid fram mot vår. Her hos meg var det snøstorm i natt og ein skikkelig kald og rufsete dag.

    No vil eg ha vår ! Hels til svartetrasten og be han sende vår til Møre.

    Klem frå Petrine

  2. Det vrimler av svarttroster hos oss i vinter. De sitter under foringsautomatene og spiser det som detter ned når meisene forsyner seg. Men ikke noe sang her enda! Men jeg gleder meg! 🙂 Det er så fint. I fjor var det en del duetrost her, og de synger jo nesten like fint. Bare litt mer hastverk;)

    Ha en god lørdagskveld!

    Klem Helene

  3. Pussig, jeg tenkte på trosten før jeg laget mitt blogginnlegg igår – lurte på om ikke jeg skulle skrive noe om det også. Er det ikke samme fuglen som skvaldrer og sprudler så ivrig på kveldstid utover i april? DET er noe av det herligste vårtegnet som jeg kan tenke meg!

  4. Svarttrosten er jo en av de kjæreste i hagen, og også en av de mest trofaste. Eneste er at de ikke hekker i hagen, så jeg får ikke se småbarn. Men så lenge de er her ellers i året å er jeg igrunnen fornøyd jeg altså 😉

    Herlig med vår! Nå kommer nok svarttrosten til å synge for meg en par måneder vil jeg tro. Så ja, jeg vil tro det er denne fuglen du tenker på Monique. Eller det kan være en annen naturligvis, mange fugler har vakker sang.

    Ann Kristin. Første gang jeg hørte svarrtrost var den første våren her på Moseplassen for tre år siden Jeg var alene hjemme og måtte inn og hente telefonen og holde opp så mannen kunne identifisere fuglen for meg. Det var så vakkert! 🙂

    Laila-Karin. Så flott at du også har fått sang i hagen!

    Og Petrine. Visst skal jeg det. Skal ta en prat med de i morra jeg, så håper jeg våren kommer til deg også 🙂

    God søndag alle sammen!

  5. Nydelig video, takk for du deler.
    Herlige vårtegn, har akkurat vært ute i hagen,
    her skinner solen og fuglene synger.
    Fasanen var ute på runden sin.
    Slike dager er vitamininnsprøytninger!
    Ha en strålende søndag.
    Klem

  6. Ett slikt innlegg gjør dagen min lysere:) Min omtanke til de to beinte bevingede vennene våre er også blitt mye større etter å ha fulgt din blogg. Tusen takk for deilig inspirasjon!!!

  7. Så morro å se at du hadde innlegg om Svarttrosten! Denne uka har vi vært på hytta på vinterferie og der rett utenfor soveromsvinduet sto den på snøen og kikka på meg! Rett bak satt det ei Nøtteskrike. Kanskje det var disse to som hadde spist opp hele den store brødskalken jeg hadde hengt opp i bjørka?

    Fantastisk vårlig sang har den ihvertfall. Kommer nok til å klikke innom alle fuglesangvideoene dine fremover våren.

    Hilsen Gry K

  8. Sigrid. Ja, og mer og mer sang vil det bli!

    Gry, så herlig! Det er så fint når fuglene ser en men ikke blir redde og flyr vekk 🙂

    Hønemor. Så fantastisk flott å høre!

    Fasan i hagen Mio? imponerende 😀

  9. Hei! 🙂 Nå føles det som veldig lenge siden jeg var her inne på bloggen din..
    For et vakkert videoklipp du har satt inn her!! Jeg blir sååå glad når jeg hører svarttrosten synger, det er rene meditasjonen! Den og måltrosten.. Man blir faktisk GLAD!! 🙂
    Takk Anne! Jeg gleder meg til våren når de begynner å synge igjen.. ganske så snart det.. 😉

    Ha en fortsatt fin søndag! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her