Og denne hagegleden vant:

Lisemorens forventninger til ny sommer i krukkehagen slo an blant dere lesere, og Lisemorshave vant med klar margin konkurransen.
Et stolt lite veggdrivhus ligger nå på lageret og gleder seg til å få holde krukkene med selskap 🙂

På andreplass kom Parkvegens hagegleder, som vant praktiske rootrainers, og på tredjeplass kom Ms Djupsand som vant et par gode hansker.
Alle tre vant i tillegg ni pakker med frø (se bildet). Alle premier kommer fra Nelson Garden, Nelson gardens produkter finner du i en rekke hagesenter. Jeg håper premiene kan bringe litt ekstra hageglede i sommer 🙂
Vinnerene får epost av meg ganske snart.

Gratulerer til vinnere, og takk til alle deltagere og alle som har stemt 🙂
Se alle kandidatene og stemmeresultat for innledende runde og finaleomgang.

Denne nye avstemningsdingsten jeg bruker er mer avansert enn den jeg hadde før, og jeg kan nå vise stemmeantallet til en viss andel av toppen. (feks topp 30), og så blir resten bare sortert etter hvor mange stemmer de får, men det står ikke nøyaktig hvor mange det er. Synes dere det er noe jeg burde gjøre i fremtiden?

Intervju med Lisemoren:

Gratulerer med seieren! Hyggelig at du delte dine forventninger til sommerens hagefryd. Er du spesielt glad i hage?
Min hageinteresse har alltid vært der, fra jeg var bitte liten. Jeg må være født med den, for jeg vokste opp, og bodde midt i Bergen sentrum til jeg var over tredve år, og der var det langt mellom hagene. Men allerede da hadde jeg kasser utenfor huset (jeg var ikke så gammel heller) på fortauet, der erter, blomkarse og klematis vokste langt oppover veggen og sommerblomstene struttet i pottene og bredde seg utover.

Jeg leste alt jeg kom over av hage i ukebladene til min mor og har fremdeles en perm med godbiter som jeg klippet ut i denne tiden. De er forbausende aktuelle den dag i dag. Spesielt likte jeg Det grønne hjørnet i Hjemmet med Reidun og Roar Anton Brun. Jeg tror det var da jeg så et bilde av Reidun ved siden av en hengepelargonium som var nesten like stor som henne at jeg falt helt for denne blomsten og hagelivets gleder.

Vil du fortelle litt om hagen din? Jeg mener å huske den er ganske liten?
Hagen min er ikke så stor, og jeg viser nesten bare inngangspartiet på bloggen. Det er der jeg er mest og det er der jeg har krukkehagen min og favorittsitteplassen. Vi har et halvt mål tomt, som i tillegg til å inneholde hagen også må gi plass til huset og parkeringsplassen. Dessuten har jeg prioritert en stor terrasse på solsiden, denne er rammet inn av et stort bed med stauder, busker og sommerblomster. Innimellom er det små åpninger der barna kan løpe ut på plenen som det også måtte settes av plass til. Plenen er kun for barnas skyld, så de har tumleplass til lek og trampoline. Så det er ikke kjempestort her.

Men fordi jeg bor i en bakke har jeg bed i alle skråningene også, så jeg har gjort mest mulig ut av den hagen jeg har, og synes virkelig jeg har fått mye hage ut av den. Det er trapper ned to steder i hagen, der staudene brer seg utover trinnene, en detalj jeg elsker.

Ved inngangspartiet der vinnerbildet mitt er tatt, er det en høy mur langs gangveien på grensen til tomten vår. Her har jeg et to meter bredt og tolv meter lang. I midten er det hekk, og på hver side av hekken er det bed med stauder og sommerblomster. Jeg synes dette er kjempefint fordi jeg kan nyte bedet to ganger og glede alle som går forbi. Langs muren i inngangspartiet legger dessuten staudene seg utover og blomstrer nesten som en vegg her i juni.

Hva tenker du på når du setter sammen bed mm i hagen?
Jeg har masse bed og liker at det blomstrer masse, helst hele tiden. Derfor har jeg stauder som blomstrer fra april til oktober. I tillegg til sommerblomster. Jeg satser på å mange blomster, men ikke så mange forskjellige typer. Da blir det lett rotete inntrykk. Så bruker jeg masse sinkspann, i mange forskjellige høyder. Disse setter jeg sammen i grupper. Jeg bruker bare hvite duker og stoffer, for jeg vil ikke at dette skal konkurrere med blomstene.

Så elsker jeg små hagerom, kanskje på grunn av min bakgrunn fra byen. Når jeg føler at jeg får rammet inn og laget rom rundt sitteplassene blir det så nydelig synes jeg. Jeg vil ha det klatrende oppover vegger, jeg vil at det skal bre seg utover terassegulvet fra krukkene og bugne utover krukker som henger ned fra taket. Jeg bruker mest penger på jord og gjødsel.

Jeg kombinerer stauder i potter og bed med litt selvsådde sommerblomster. Så har jeg en del busker og trær som utgjør det meste i hagen min. De fleste sommerblomstene sår jeg selv. Mest fordi jeg elsker å se det spire og gro og liker utfordringen ved å så ute. Jeg sår nesten alt ute, og har brukt plastpotter med plast lagt over toppen, som luftes om dagen. Dette har fungert forbausende greit.

Hvilken er de kjæreste blomstene i hagen?
Favorittene er : hagepoppelrose, erteblomster, prestekrager (de kommer igjen), peoner og pelargonium, som jeg driver frem selv og har en stor samling av. Jeg har roser, både klatrere og busker, hortensia, klatrere og busker, syriner, masse rorodendrendron, og masse syriner. Hagen er ung og jeg har plantet mye i den, så noe må ut innimellom når det vokser. Det går fint. Jeg deler og deler ut.

Kjærest i hagen er trær og busker vi har fått som gaver, og en vakker hegg min svigerfar gikk og fant i skogen til meg. Han døde like etterpå så det er koselig å tenke på ham når heggen blomstrer.

Bloggen din Lisemorenshave, hva handler den om?
Jeg blogger nesten bare om hage og interiør, som jeg mener høre like naturlig sammen som smør på skivene. Bildene er derfor mest fra hagen og huset innimellom. Men jeg skriver ofte om det som opptar meg mellom hage og interiørbildene.

Når jeg føler meg ekstra inspirert kan det fort bli artige historier av det, så sier iallefall leserene mine, jeg har ganske mange faste som RINGER dersom det går for lenge mellom innleggene.

Hvorfor blogger du?
Jeg begynte å blogge fordi jeg ikke kjente så mange andre hageinteresserte, og jeg liker å utveksle erfaringer, ideer og ha innspill med andre hage entusiaster. Dessuten elsker jeg å ta og se på bilder fra fine hager eller interiører. Kjekt å ha et sted å vise frem hagen til andre som liker det samme som meg.

Bloggen er også grei fordi det er opp til meg selv hvor mye eller lite tid jeg bruker her, og jeg kan ta det helt etter hva jeg har tid til eller prioriterer. Det er ingen krav med det, bare kos. Dessuten elsker jeg alle tipsene og ideene jeg får plukket opp i bloggverdenen. Jeg blogger vel så mye for meg selv også, for å ha en slags hagedagbok over hagen fra år til år, og synes det er hyggelig å ta små tilbakeblikk innimellom.

Jeg deltar i konkurransen fordi jeg synes det er morro å ta fotografier fra hagen og da er det hyggelig å dele med andre hageinteresserte. Dessuten finner jeg stadig ny inspirasjon gjennom de andre bildene og nye blogger som blir favoritter.
Takk til alle som har stemt på meg og takk til Anne som orker å lage disse konkurransene.
Klem fra Lisemoren

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. Så koseleg!

    Gratulere, ein verdig vinnar.

    Syns den nye måten du brukar til avstemming er heilt flott..
    Det viktigaste er at det ikkje er for mykje arbeid for deg 🙂

    Ha vakker veke!

    Her regnar vi nesten vekk..

  2. Gratulerer til vinnarane, og spesielt til Lisemorshave med førsteplassen. En verdig vinner, som også var min favoritt.
    Ellers syns det kan vera spennande å sjå resultata slik du foreslår Anne.

  3. Dette var veldig morro Anne. Jeg er helt overveldet over seieren. Synes det var mange nydelige bidrag med og knivskarp konkurranse. Takk for fine ord 🙂

    Gratulerer til dere andre også.

    Kjekt at så mange var med også, jeg har fått mange nye favoritter her i bloggverdenen gjennom denne runden.

    Klem fra Lisemoren

  4. Dette var veldig morro Anne. Jeg er helt overveldet over seieren. Synes det var mange nydelige bidrag med og knivskarp konkurranse. Takk for fine ord 🙂

    Gratulerer til dere andre også.

    Kjekt at så mange var med også, jeg har fått mange nye favoritter her i bloggverdenen gjennom denne runden.

    Klem fra Lisemoren

  5. Sigrid, denne lenkedingsten jeg har brukt er det befriende lite arbeide med. midten av måneden var morsommere enn den har vært på lenge, for å si det sånn…. 😉
    Men den har altså noen fine alternativ som jeg kan bruke, som ikke koster meg mer energi, men som gir spennende muligheter.

    Torill, takk for tilbakemelding.

    Lisemoren, selv takk 🙂

  6. Gratulere til vinneren og det samme til nr. 2 og 3. Flotte innslag alle sammen. det skumle med å lese slik hageinspirasjon til sommeren, er at man vlir enda mer utålmodig. Ha en flott uke alle sammen

  7. Gratulerer Lisemoren! Bildet ditt skapte enda mer forventning og sommerlengsel hos meg. Overflod av vekster, det er det vi drømmer om nå, og det er det bildet ditt utrykker så godt. Ikke rart du vant! Velfortjent!

  8. Tusen takk til deg for hyggelig kommentar inne hos meg 😉

    Og gratulerer til Lisemoren, med seier’n. Flotte hagegleder! 🙂

    Klem, Turid

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her