Inspirasjon, hageglede og hagetips med Anne Havåg Holter-Hovind

MOSEPLASSEN

Meny     Søk

Se hageprogram på BBC-nettside, lovlig.

Jeg liker å se på hageprogram, det er koselig, inspirerende og lærerikt, ja om programmene er gode da. (Ny leser? Jeg oppdaterer jevnlig hageprogram-oversikt for skandinaviske kanaler)

I mine øyne er den beste hageprogramprodusenten BBC: Flott filming, proffe programledere, godt klippet og planter i fokus. BBC legger de fleste av programmene sine på nett, men som så mange andre tv-kanaler blokkerer de sine nett-tv sendinger slik at vi som bor utenfor UK ikke kan se det.
– Men det finnes en enkel og grei og lovlig måte å løse dette på!

Det eneste du trenger å gjøre er å bruke Unblock-us, og det gjør du slik:
1. Følg lenken inn på Unblock-us, skriv inn din epostadresse og du er registrert. De har en 7 dagers testperiode, om du etter en uke vil fortsette å bruke tjenesten så koster det 30kr måneden.
2. Endre DNS i systemvalg. God skrittvis forklaring, enklere enn du tror! Følg denne lenken og velg ditt datasystem helt øverst. DNS forteller nettsider hvor du bor, og det er på grunnlag av dette at nettsider blokker deg ute. Ved å endre DNS som forklart så får nettsiden (feks BBC) beskjed om at du bor innenfor deres sendeområde.

Når du har gjort de to skrittene så er det bare å gå inn på de nett-tv tjenestene som Unblock-us støtter, og vips så ligger programmene og venter. Jeg bruker det foreløpig for å se hageprogram på BBC, både i player og direktestream, og jakter rundt etter andre kanaler med hageprogram (la oss dele tips!) Men dette trikset gjør det også mulig å bruke andre tjenester, feks se serier og filmer via Netflix og Hulu.

Og så er det sikkert noen som lurer på om dette er lovlig, og ja. Det er faktisk det! Det er lov å bruke, og det er lov for meg å fortelle deg hvordan du bruker det. Les mer om lovligheten og andre måter å unngå IP-blokking hos NRK-beta.

Nå gleder jeg meg vilt til søndagen, for da er Chelsea Flowershow i gang. BBC har en til en og en halv times dekning pr dag!
Oversikt over hageprogram på BBC

Håper du liker tipset! Og anbefal gjerne bloggposten videre, dette tror jeg kan interessere mange :)

Oppdatert 8.3. 2013: Tips via Henrik i kommentarfeltet: De som har nettleseren Firefox kan bruke tjenesten MediaHint. Den har ikke så rask overføring av sendingene som Unblock-us, men er helt gratis.

Del
Publisert den 18. mai 2012 i Hage på TV, hagetips | 19 kommentarer

19 kommentarer til Se hageprogram på BBC-nettside, lovlig.

 1. Åshild sier:

  Takk! jeg betaler gjerne litt for å se hage på BBC. Du er så flink til å lage «tekniske oppskrifter».

 2. Ingrid sier:

  Ja, dette var spennende informasjon. Dette må jeg jammen teste. Og det skulle fungere på NRK også? Her i Sverige er det nemlig dönn umulig å få sett norske TV-kanaler?!
  Og jeg er så enig med deg; Engelske hageprogram pleier väre helt supre!
  Takk for koselig kommentar også;)
  Håper du får en flott helg!

 3. Takk Anne, for at jeg nå er vel plassert på hageblogger.no.

  Lurer på om u har et tips til oppbinding av erteblomster langs et tregjerde?
  Foreløpig er de små, og ligger utiver jorda istedet for å strekke seg opp mot gjerdet.
  På forhånd takk, og ha en god lørsdagskveld :)

 4. Sigrun sier:

  Takk for info :) Dette skal testes ut :))

 5. Anne sier:

  Åshild, kjekt å høre det, at du synes forklaringene er lettfattelige. Her er jo alt allerede gjort av tjenesteyter da, satt stor pris på det ja.

  Ingrid, jeg veit ikke om det funker for norge, men du får prøve. Det finnes tjenester som funker for nrk, men jeg veit ikke om Unblock-us er en av de, det foreslås noen i nrk-beta sitt kommentarfelt om det viser seg å ikke funke med unblock-us.

  Elisabeth, erteblomstene liker litt tynne ting å gripe fatt i, om du har et tregjerde så må du nok sette opp noe ekstra klatreremedier, feks et nett. Tynne pinner (helst tynnere en bambus) eller hyssing eller armeringsnett er fine ting. Du må hjelpe de i starten ved å binde de fast, de får ikke fart på snurre-griperene sine sånn med en gang.

  Sigrun, fortell hvordan du synes det funket da, veldig nyttig å høre ulike erfaringer.

 6. AnneK sier:

  Hei!! Jeg skal dit!! har bill til 2 dager!! Fikk det i 50 årsgave ifjor av flere venner som spleiset!! Spennende!! Skal nok blogge litt om det!! AnneK:-)

 7. Anne sier:

  Så heldig du er da AnneK! Der skulle jeg gjerne ha vært, gleder meg til å se blogginnlegg :)

 8. Marie sier:

  Tusen millioner takk for supertips, Anne! Jeg fikk det til å funke og har kost meg med en av mange episoder fra showet. Må se mange program fort nå, siden de forsvinner etterhvert :-)

  Jeg har tenkt mye på disse hageprogrammene, for tidligere ble de vist på bbc prime (som det het før). Men nå ser det ikke ut til at bbc lifestyle eller tilsvarende viser noe som helst hage. Bare komikk og interiør.

  Lykkelig nå :-)

  Marie

 9. ole-bole sier:

  Jeg tilmeldte meg og lastet ned Unblock Us. Unblock Us’s egen sjekk viste at jeg tilsluttet deres DNS og fungerte som det skulle, men virkeligheten var nok en annen. Jeg var geo-blokket fra Sverige og Danmark TV-strømming. Lete på alle deres sider, inntil jeg fant dette: http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/291570-supported-and-unsupported-sites

  så der fikk jeg en lang nese.

 10. Anne sier:

  Det stemmer det at Unblock-Us ikke tilbyr avblokking for alle tv-kanaler. Det finnes andre tjenester som fjerner for enkelte andre land/kanaler også, mener det er noen tips i kommentarfeltet i posten jeg lenker til hos NRK-beta.

 11. Tilbaketråkk: Hagetv: Nye episoder av Gardeners World. | Moseplassen

 12. Henrik sier:

  Det finnes en «plug-in» for Firefox og Chrome nettlesere. Den heter Media Hint: https://mediahint.com/ – installerer man den på en av de nevnte nettlesere, kan man se engelsk (BBC) og annen nett-tv, uten at det koster noe. Fungerer helt utmerket.

 13. Anne i Hulen sier:

  Hurra. Jeg testet ut Henrik sitt tips med Chrome. Det fungerte bra, nå vet jeg hva kveldene framover skal brukes til :)
  Takk for flotte tips, Anne!

  • Anne sier:

   Så bra at det funket med Crome for deg! Jeg fikk tilbakemelding fra noen andre at det ikke fungerte på Crome lengre, så det var veldig nyttig å høre.

 14. Tilbaketråkk: Se 12 timer med BBC tv-sending fra Chelsea Flowershow, på nett! | Moseplassen

 15. Tilbaketråkk: Nytt tv-program i 2015: Norges hagemester (TV2) | Moseplassen

 16. Tilbaketråkk: Hjelp meg å finne bloggens beste artikler! | Moseplassen

 17. Eivind sier:

  Gardeners world er som regel tilgjengelig på youtube noen dager etter at det har vært sendt. For 2013 og 14 ble det lagt ut fortløpende. For 2015 har det gått noe tregere, men episode 1 til 5 er nå lagt ut (noen med reklamesnutter innimellom, men da kan man sitte klar med tasten og trykke skip)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Velkommen

Jeg er Anne - hageentusiast og arkitekt, og driver Moseplassen, Norges største hageblogg.

Jeg brenner for hage og uterom, plante- og dyreliv, og deler alt dette her på bloggen, i magasin og i følgende kanaler:

INSTAGRAM --- PINTEREST --- FACEBOOK --- YOUTUBE--- TWITTER

Få nye innlegg levert til din Epost-adresse

Nyhetsbrev

Blogglistenhits

Moseplassen drives av Anne Havåg Holter-Hovind

Ta kontakt via kommentarfeltene, eller ved epost til (anne @ moseplassen.com)


Bloggurat