aaaarg, vinter!

vinterlei1
Neida, ryddefeen hadde visst ikke vært innom i år heller…

Jada, så har jeg brått kommet til den delen av vinteren hvor jeg er lei. Hvor jeg bare går og skuler på været og lengter til våren. Kanskje alle blomstene og solen i x-faktor ble for mye for meg? Det samme skjer vært år. På ett tidspunkt så blir det nok snø, og ikke nok spirer. Løsningen pleier å være å sette i gang å så, problemet med det er at planterommet på høsten blir roterom… Løsningen på det igjen pleier å være å så litt uansett, og satse på at presset som oppstår ved å ha ørten såpotter på badegulvet er det som skal til for å få motivert meg til å få ryddet på planterommet, innen frøene spirer og trenger å få komme opp i bedre forhold…

Det er vel bare å grave i frøboksen, håpe jeg hadde vett på å stue såjord opp på planterommet i høst, og innse at det ikke blir malt på planterommet i år heller…

Flere enn meg som er lei vinteren nå og desperat lengter etter vår?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

46 KOMMENTARER

  1. Det var et veldig gjenkjenneliig innlegg! Jeg er så lei nå og da er faren for å ta seg vann over hodet ganske stort. Jeg har sådd masse stauder. De er greie – de er jo plassert ute. Har sådd litt som skal spires innendørs, og skal så mer. De skal plasseres på vaskerommet tenkte jeg, men da må jeg bare rydde plass til de først, og få opp plantelyset. jeg regner med at det skjer den dagen jeg ser at spirene er på vei opp og jeg _må_ gjøre det for å unngå at de blir altfor lange og tynne og spinkle.

    En annen fare er også når du virkelig lengter etter å se ting som spirer og gror, og så får en bestillingsliste fra en venn med mange sikleplanter, og skal begrense seg til å bare bestille noen få. Det er ekstremt smertefullt og veldig vanskelig..

    • thihi, lett å så for mye? Nei du tuller! 😉
      Jeg sår ikke stauder, problemet mitt pleier å være å ha overskudd til å prikle og stelle såplantene på våren, så jeg holder meg til slikt jeg bare _må_ ha, det vil si litt til grønnsakshagen og sommerblomster. Stauder får jeg heller ta en gang i fremtiden.

  2. He he! Gjett om jeg kjenner meg igjen! Tror det er mange som gjør! Synes det blir verre og verre for hvert år….! Uansett,det går sakte men sikkert mot vår;-)

  3. lengter etter våren er du ikke alene om, så igår bestemte jeg meg at jeg skulle plante påskeliljene på trappa, og gjøre det fint der..litt lei,granbar og lyng;)..men våknet idag…og enda mer snø, svææære filler …jøkk!!! men for håpe denne snøen tar med seg den som ligger der allerede;)
    Så ivei:)) og få litt vårfølelse 🙂

    • Har du fått fatt i påskeliljer du da! Jeg skønner at jeg må ta meg en tur i butikken snart 🙂
      Hadde vært greier med vinteren om den nå bare var litt bedre vinter. Nå har det vært så mye rundt null i en par uker, da blir det bare tøys ut av det, kan ikke fryse islykter engang 🙁

  4. Gleder meg veldig til vår nå, synes denne vinteren har vært veldig lang. Får tjuvstarte litt med noen løkblomster på glassverandaen 🙂

    • Det hjelper jo med litt blomster inne da, det gjør det, men nå må det nok sterkere lut til tror jeg. Løkblomster ute tror jeg rett og slett jeg skal ta fatt med, det går fint det om det ikke blir så mye mer enn fem minus ute.

      juhu, plutselig ble kvelden litt lysere, takk for at dere satt meg på ideen Randi og farmorshage!

  5. Planter mellom vaskemaskina og doen, planter i vinduskarmen, planter ute i snøen… Sju glass med frø i vann…
    Frøboksen fra Hagegal på stuebordet, egen frøboks i sofaen, planteårboka fra Grønnsaksklubben på PCen.
    Såjord i dusjen (tint), mer såjord på varmekablene i gangen (snart tint, håper jeg), lecakuler i utslagsvasken…
    Det blir nok vår i år også! I dag har det til og med «raba fra tage», altså gått takras – mao tøvær!
    🙂

    • aiai, du er godt i gang må jeg si!
      Flittig, jeg tror jeg må ta det litt mer forsiktig på såfronten, men herlig å høre 🙂

  6. Hei Anne, er lei vinteren her også, men samtidig så skal jeg prøve å nyte tiden fram til våren skikkelig setter inn, koser meg ofte ute selv om jeg kler på meg jakker og pledd.
    Et skikkelig lyspungt her er at sola når inn i paviljongen min nå, følger med på solas måte å krabbe over fjell og nabohus nå.
    Vi har det beste i vente….VÅREN

    Ønsker deg ei flott tid framover imot våren.

    Hilsen Tove Kristin

    • jaja, jeg skjønner jo at jeg ikke egentlig skal klage over å ikke se sola, den er jo her da i det minste, selv om det er skydekke i veien.. God vår til deg også! Og gratulerer med sol på paviljongen, de små gledene kan være ganske så store 🙂

  7. Fantastisk vær i dag, mildt ute og masse fugler som synger slik de gjør om våren:)Snart er det mars og er vi heldige så får vi varme dager slik som i fjor. Såing av vårblomster er et vårtegn 😉 Tror det er viktig å se etter vårtegn også når det snør; kan jo måke dit det tiner raskest straks sola kommer, slik at vårblomstene kan få en tjuvstart? Og håpe på en lang varm sommer.
    Gleder meg til å se hvilke blomster du sår og planene for hagen din i 2013 <3

    • Jeg har ikke så lyst til å måke vekk snøen allerede nå, men 1.mars tenker jeg at det begynner å bli stabilt nok til det. Plattingen er måkt to ganger allerede i vinter… deler av den da, og da mest for å unngå at den skulle bli skjøytebane. Ikke akkurat mye snø her denne vinteren

      Jeg gleder meg også til å se hva jeg ender med å så i år, hihi 😉

  8. Åjada, lengselen mot vår er meget påtrengende, særlig etterat jeg har gransket alle mine rosa, hvite, blå, røde og gule favoritter! Men vi har jo snart mars, så hold ut Anne! Du er ikke alene 🙂
    I mellomtiden sår jeg og det med løkplanter var ikke så dumt!

  9. Ja sukk – lengselen etter vår er sterk! Det er til å rive seg i håret av.

    Det hjelper godt å se litt i vakre hageblogger, og bruke energien på å planlegge og velge ut hva man skal satse på denne sesongen, som snart eksploderer! Lykke til med såingen!

    Vennlig hilsen Ingvill

    • Akkurat der jeg er nå så hjelper ikke bilder lengre dessverre, men med en par frø i jorda og en par løkplanter i krukke utenfor så tenker jeg at jeg berger meg over kneika 🙂

  10. Jeg er også leeeeei av vinter, og nå gleder jeg meg veldig, veldig til vår og sommer=) Det er ikke lenge igjen nå… Fiiin ny uke til deg=) Vibeke

  11. Ååh inni granskauen så lei jeg er Snø!!!! det er faktisk ikke mulig å ta seg en tur i hagen for snøen rekker meg opp til lårene og det har den gjort nå snart i 4 mnd. jeg blir snart snøblind! arrghh..jeg lenger etter bar bakke i det minste:-)

  12. Ååååå som jeg venter på våren og sommeren! Jeg har holdt på siden i januar! Aldri vært borti makan!!!
    Her prøver jeg å få tiden til å gå med å pynte opp med vårlige perleblomster. Jeg har fått stiklinger av Pelargonia som nå fyller flere vinduskarmer. (Og jeg som lovte meg selv å ALDRI ha stiklinger i vinduskarmene, slik som min gamle bestemor hadde!!!)
    Sådd og priklet har jeg også gjort. I mangel på drivhus, har jeg nå fylt opp spisestuen med spirer og stiklinger, og badet og vaskerommet med såkasser, blomsterjord og annet såutstyr! Og mannen fortviler! :-))
    Har sett dine «videosnutter» maaaange ganger. Du er mentoren min, du Anne! Får bare håpe at det jeg har plantet klarer seg helt til de kan plantes ut…

    Klem fra meg som helt har mistet forstanden…
    Line

  13. Ja du har fått igang en kollektiv vårventefeber med disse konkurransene dine – hihi . Godt å høre at du har et snev av feberen også. Blir vår snart – jeg har prøvd meg på å så stauder og andre blomster. Noe overlever forhåpentligvis mine klønete forsøk. Lykke til med sådden din!

  14. Tja, det lyder bekendt 🙂

    Vi har haft lidt tøvejr i går og i dag, så nu er der ikke så meget sne tilbage…
    men så sagde de lige i vejrudsigten; «De østlige egne får en god portion sne 5-7 cm sne på tirsdag….og i løbet af ugen ned til minus 10 grader!»

    Jeg har det egentlig okay med det stadig er vinter (hellere i februar end i marts!) – men der behøver altså ikke ligger sne mere. Jeg vil gerne kunne se alle de små spirer i min have og vide, at foråret ER på vej, uanset hvor meget vinteren holder fast.

    Indtil nu har jeg kun sået artiskokker, jeg tror ikke jeg får sået mere før EFTER jeg har været til havemessen i Malmö om 14 dage….På det tidspunkt er jeg helt sikkert MEGET TRÆT af vinter – men indtil da går det vist 🙂

    Hav en god aften.

  15. Ja sukk – lengselen etter vår er sterk! Det er til å rive seg i håret av.

    Det hjelper godt å se litt i vakre hageblogger, og bruke energien på å planlegge og velge ut hva man skal satse på denne sesongen, som snart eksploderer! Lykke til med såingen!

    Vennlig hilsen Ingvill

  16. Tja, det lyder bekendt 🙂

    Vi har haft lidt tøvejr i går og i dag, så nu er der ikke så meget sne tilbage…
    men så sagde de lige i vejrudsigten; «De østlige egne får en god portion sne 5-7 cm sne på tirsdag….og i løbet af ugen ned til minus 10 grader!»

    Jeg har det egentlig okay med det stadig er vinter (hellere i februar end i marts!) – men der behøver altså ikke ligger sne mere. Jeg vil gerne kunne se alle de små spirer i min have og vide, at foråret ER på vej, uanset hvor meget vinteren holder fast.

    Indtil nu har jeg kun sået artiskokker, jeg tror ikke jeg får sået mere før EFTER jeg har været til havemessen i Malmö om 14 dage….På det tidspunkt er jeg helt sikkert MEGET TRÆT af vinter – men indtil da går det vist 🙂

    Hav en god aften.

  17. Har vært lei vinteren hele vinteren, jeg. Heldig du Anne som kan kose seg ute i kulda. Nå er det mildt nok for påskeliljer på trappa og litt rundtomkring. Disse pleier å stå i blomst i ukesvis.

    Fuchsiaene som er overvintret er i farta, da er det liksom håp for meg. Har også overvintert en flott lyseblå staude i potte, den er jeg spent på! Den er i farta.

    Frø har jeg nok ikke tid til, (kanskje noen få, da) har et par andre hobbyer og. Morsomme uttrykk ovenfor her, JØKK? Morsomt!!

  18. Hei 🙂
    Så koselig at så mange tar seg tid til å legge igjen en hilsen da!
    Jeg eksperimenterer som dere ser på å gi svar til hver direkte, tror nok ikke jeg skal gjøre det sånn hele tiden egentlig, blir litt omstendlig og rotete, og jeg ender jo med å gjenta meg etterhvert, men det er hyggelig da. Gylden middelvei er ikke så lett å finne her.

    Mannen er hyret inn til å følge med når han er rundom for å se etter påskeliljer og andre rimelige løkblomster, så blir det en krukke ute. Om noen ser at en av hagesenterene eller butikkene har kampane så si endelig i fra 🙂

  19. Akkurat der er jeg også! Nå vil jeg ha VÅR!! Mitt planterom er for tiden stengt av en kanin som flyktet inn fra sprengkulda. Men gjett om det blir forandring på det snart. Og så tror jeg rett og slett jeg får så noen urter i kjøkkenkarmen aller først. Vår? Ja takk!

  20. Hei! Lurer på om du eller noen andre kan hjelpe meg? Jeg fikk besøk av en marihøne i dag, men trur kansje det er en harlekinmarihøne.. men er ikke sikker.

    Takk 🙂

  21. Ja, dei fine blomstrane du inviterer oss til å vise gjer noko med oss.
    Lengten mot vår blir lokka fram 🙂

    Ha ein fin dag vidare, våren kjem før du anar det 😉

    Anne-Mari

  22. Kjempedesperat jeg, etter VÅR 🙂 Jeg har faktisk begynt å ta ettermiddagskaffen ute på saueskinnet i – 10, i ren trass 😉 I mellomtiden koser jeg meg med X-faktor og besøk her inne, samt en og annen tur innom gartneriet.

  23. Åja, lengselen etter vår er påtagelig.

    Jeg har jo for første gang i år et «planterom» som egentlig er et par hyller på fryserboden, enn så lenge er bare den ene i bruk, men snart, snart, snart… så snart det er tid for å prikle, så eksploderer pottemengenden, og første etappe kommer til å inntreffe samtidig med at en del av det jeg sådde i dag har spiret og er klart til å komme ned. Og jeg har enda flere frø som ligger og bare venter på å bli sådd egentlig…

    Vår, vår, vår… jeg er sååååå moden for vår, ja!

    • Høres herlig ut 🙂 Og ja, det er gull å ha et sted for småplantene, behøver jo ikke være et helt rom, noen hyller gjør underverker 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her