Inspirasjon, hageglede og hagetips med Anne Havåg Holter-Hovind

MOSEPLASSEN

Meny     Søk
svarttrost-hann

Nå synger svarttrosten! (video)

Så er hagens vakreste sanger endelig i gang, nå er det vår!

Svarttrosten bor i hagen min gjennom vinteren, en vakker sort fugl med et herlig kropsspråk. På vinteren lager den bare noen litt merkelige lyder som ikke kan kalles sang, men så snart våren har fått tak så setter de seg opp i toppen av et tre og skrur på sjarmen. De herligste toner triller ut over nabolaget, en av mine største vårgleder.

For en par år siden satt jeg sammen en video hvor du kan høre den skjønne sangen, og se og lære litt om fuglen, håper det faller i smak:

Del
Publisert den 4. mars 2013 i Fugler | Merket med | 3 kommentarer

3 kommentarer til Nå synger svarttrosten! (video)

 1. Anneli sier:

  Fuglekvitter er godt for sjelen og avslappende som bakgrunnlyder når jobber på pc. Kanskje noe å prøve også for de som studerer og leser til eksamen?

 2. tor-arne sier:

  Svarttrosten er en skikkelig våropplevelse, jeg er veldig fasinert av sangen dens. Har som reglel en eller to her gjennom vinteren som bl annet spiser bærene på en einer jeg har inntil veggen her. Har også som reglel en i nærheten i en tretopp på våren, snart forhåpentlig. Du er heldig som har slik hage, hvor i hagen bor den og i hva?

  • Anne sier:

   Den hekker ikke i min hage, luringen forsvinner i hekkeperioden og dukker ikke opp igjen før litt utpå sommeren. Aner ikke hvor de har redene sine jeg. De kunne jo hatt de her, men kan godt være at de synes det er for mange andre hekkende fugler her. Jeg har alltid en stor koloni gråtrost hekkende rundt eiendommen, lurer litt på om de ikke fortrenger svarttrosten.

   Svarttrosten er nå vel så langt jeg husker en av de som har lave reder, i motsetning til gråtrosten som har sine høyt oppe i trær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Velkommen

Jeg er Anne - hageentusiast og arkitekt, og driver Moseplassen, Norges største hageblogg.

Jeg brenner for hage og uterom, plante- og dyreliv, og deler alt dette her på bloggen, i magasin og i følgende kanaler:

INSTAGRAM --- PINTEREST --- FACEBOOK --- YOUTUBE--- TWITTER

Få nye innlegg levert til din Epost-adresse

Nyhetsbrev

Blogglistenhits

Moseplassen drives av Anne Havåg Holter-Hovind

Ta kontakt via kommentarfeltene, eller ved epost til (anne @ moseplassen.com)


Bloggurat