Oi! Erteskudd var populært gitt! Facebookrekord :)

Jeg har en facebookside for Moseplassen. Den har blitt bygget opp over tid og det er nå hele 7.490 som liker den. Litt av det som gjør facebook artig for meg er at det er lett å se hva som fenger dere lesere. Av og til så tar ting jeg deler av, og på mandag skjedde det for posten om å dyrke erteskudd av gule erter.

Facebook er litt fiffig satt opp, den har et filter som styrer hva du får se på din «vegg» fra dine venner og sider du liker. Når jeg publiserer en ny sak på FB-Moseplassen så sender facebook den ut til en liten andel av moseplassens fans. Så følger den med. Får posten respons fra de som ser den i form av kommentarer, liker, delinger og at det klikkes på bilder og lenker så forteller det facebook at denne saken er interessant, jo flere (prosentvis) som responderer, jo mer interessant anser den saken å være, jo flere får se den. Og så ruller ballen.

For ertespireposten så var det god respons på klikk, og dessuten ganske mange som delte. Delingen fører til at den vises også til leserens venner, og spres dermed utenfor Moseplassens vennekrets. Det igjen førte til at en hel haug nye folk oppdaget Moseplassen, så medlemstallet gjorde et pent lite hopp.

– Gøy!
For ja, jeg synes det er stas å bli lest av mange, jeg gjør det, og det er yberinteressant å se hva som interesserer dere lesere 🙂

PS. Et lite tips: Det er ikke bare vennene dine som påvirker hva du får se på din Facebookvegg, dine egne handlinger regnes også inn. Facebook husker hva du trykker på, og viser deg mer av det. Så, dersom du skjelden trykker på noe fra en kanal, eller trykker på «hide» på noe fra kanalen, så ser du mindre fra den kanalen, og om du ofte trykker på noe (på lenker, eller trykker liker eller kommenterer) så tenker facebook at du er interessert, og viser deg mer fra kanalen. Kjekt å vite, jeg har selv måttet ha noen kampanjer av og til hvor jeg bevisst trykket liker på alt fra bestemte venner og sider for å få facebook til å vise meg alt de delte.

Og du, om du ikke allerede følger meg på Facebook så håper jeg du starter, du finner meg her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her