Slik smelter du snøen fortere

Visste du at du kan smelte snø ved å ha noe mørkt på den? Det har blitt gjort av bønder og på høyfjellsveier i årevis, og fungerer veldig godt når vårsola begynner å få litt styrke. Jeg lagde for noen dager siden et lite eksperiment på den delen av terrassen jeg ikke har måkt, et jordhjerte, og resultatet er vel overbevisende nok skulle jeg tro?

Det har vært vanlig å bruke aske, men om du skal ha det på en platting slik jeg har så anbefaler jeg at du heller bruker jord. Jorda er lettere å koste vekk etterpå, asken kan sette farge. Ta litt jord fra en jordsekk og dryss utover. Dette gir sola noe å «ta tak i». Jorda varmes opp, og snøen under og rundt smelter raskere enn om den kun treffes av solstrålene.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  1. Ja, det visste eg. Har gjort det for lengst. Når eg potta om overvintra plantar strødde eg den gamle jorda utover der som er plen. Der har det tina heilt ned og det er komne opp litt grøne strå. Dei andre plassane ligg det hard snø enda :)) Veldig effektivt.
    Fortsatt god påske til deg, klem frå MarJE.

    • så fint å høre at du også har god erfaring på dette, og ja, jeg bruker og «gammel» jord. Både såjord fra prikleprosjekt og ompottingsjord.

  2. SKulle hatt deg i hagen min en uke!! Trenger litt av hvert der. En hage med 70 Rhododendron….Litt ensformig. De tidligere eierne hadde RHD. dilla hehe. Skjekk opp det Pantone servicet i melamine. Perfekt å ha i hagen det!! påskeklem fine!!

    • Jeg skulle så gjerne ha vært i hagen din en uke altså! For et praktsted, hadde vært kjempegøy å utarbeide en hageplan for dine behov og ditt kreative nivå 🙂 Kanskje kommer jeg meg ut til deg en dag, vi får håpe på at helsa tar seg sammen snart så jeg får litt større aksjonsradius 🙂

      Og ja, melamineservicet så veldig fristende ut både for hagebruk og inne, fint for sånn miniservering som jeg driver med. Jeg får se, må finne ut hva norske priser blir først,

  3. Takk for tipset! Jeg skulle gjerne strødd jord utover, men alle sekkene har overvintret i garasjen og er gjennomfrosne. Neste år skal jeg legge en sekk i boden med tanke på snøsmelting!

    • Du kan få kjøpt jord på hagesenterene nå vettu, noen av de har pallejord som ikke har fryst sammen 😉 Her har vi tint jord på badet, men nå tiner jorda faktisk bare ved å ligge på plattingen. Og kanskje jorda har begynt å tine i et bed langs husveggen din? så kan du hente jord der?

  4. I år har jeg brukt aske, gammel jord og ikke minst støpesand. Sanden har jeg strødd ganske tynt utover en plen. Hensikten er todelt, både jordforbedring og raskere snøsmelting. Det går unna. Har flere plener og skal ta for meg en annen rett over påske.

  5. Det husker jeg mormor gjorde på den store snøskavlen som «aldri» smeltet. Hun brukte aske fra koksovnen.

    Tror jeg skal gjøre det samme om et par mnd når våren kommer her nord 😉 Foreløpig er det 120 cm snø på plenen… Og mer kommer det.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her