Fem stands jeg gleder meg spesielt til å besøke på Hagemessa denne helgen:

Til helgen er det hagemesse i Norges varemesse på Lillestrøm, og dit har jeg naturligvis tenkt meg. Halve morroa med en slik messe er jo å gå rundt og la seg overraske, men det er allerede noen stands jeg gleder meg til å besøke, og her er de fem jeg er mest spent på:

Gartneriet Spiren:
Jeg har hørt om Gartneriet spiren i flere år nå. De er et Dansk firma som har spesialisert seg på juleroser (Helleborus) og dette er første gang de deltar på Hagemesssen. Juleroser er en av vårens flotteste planter, noen av blomstene kan være så vakre at jeg går helt i stå. (Bildet over viser julerose som jeg har fått av en hagevenn. Har få juleroser for de er relativt kostbare, men håper jeg kommer hjem med en par nye fra messa) Se deres nettside


Vien Compagniet:
Vien Comagniet fører det erkeengelske hageutstyrsmerket Burgon & Ball. Vakkert og fungsjonelt, alt mulig rart av redskap og annet du bruker i hagen. Vien Compagniet er også på hagemessen for første gang. Se deres nettside, med nettbutikk.

Garden Living:
Årets store/lille nyhet innen plantesalg på nett, startet opp av Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen, som også har den populære hagebloggen Hageliv. Jeg regner med at Tommy og Kenneth har med seg planter frø og diverse hageutstyr. Se deres nettside, med nettbutikk

Norske planteprodusenters visningsareal:
15 norske gartnerier skal stille ut fra sitt sortement over 200m2. Jeg synes det er veldig spennende med norskproduserte planter, og gleder meg til å se hva som tilbys og til å møte noen av produsentene.

Hagegal:
Hagegal er norges største og hyggeligeste hageforum på nett, en oase hvor man kan møte andre å dele gleder og kunnskap med, og bli inspirert og lære av. Dette er vel det fjerde året hagegal har stand på hagemessen, og det er en absolutt must for meg å svinge innom de. Jeg vil innom både for å hilse på kjente, men også fordi de har et meget spennende utvalg av småplanter og annet som medlemmene donerer til standen. Besøk forumet her.

Det er mange andre også som jeg skal innom naturligvis, feks I Gros hage, Solfang og Bo Grønt Rom hagemiljø. De to første har med drivhus i tre som jeg gleder meg til å se, og den siste har sikkert med spennende planter.  Om alt går som planlagt så er jeg der fredag fra de åpner, om du også skal så kanskje vi kan møtes en liten gjeng for en matpause?

Skal du på hagemessa? Hva håper du isåfall å se eller kjøpe? Og om du ikke skal, hva håper du at jeg blogger om fra messen?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

    • Det blir spnnende å se hva hun har med i morgen i morgen, stakkars lommeboka… 😉 Håper jo at de ikke er altfor dyre da, men billig blir de aldri.

  1. Gartneriet «Spiren» gleder jeg meg til også Anne. Jeg hadde planer om å sende en bestilling til dem, men nå kan jeg jo kanskje heller kjøpe direkte fra standen deres!
    Jeg har etter hvert ganske mange helleborus i hagen, men nesten bare den hvite varianten, Helleborus «Niger». Ha en fortsatt riktig fin dag! Og kanskje ses vi på Hagemessen i år? Jeg skal jo stå på stand for «Hagegal»
    Stein

  2. Jeg skal dit lørdag. Gleder meg igrunn til det meste, bare det å få gå en hel dag i lukten av jord og grønt, og inspirasjon i bøtter og spann *lykke* Hvilke stander som kommer til å tiltale meg mest tar jeg bare som det kommer 🙂 Gleder meg helt villt!!!

    • Da er vi jo der samtidig, så bra!
      Foreslår at vi (alle som vil) prøver å finne et tidspunkt jeg og møtes i kafeen. Hva med å møtes i to-tia?

  3. Hei igjen Anne!
    Ser etter deg ved to tia i kafeområdet. Ikke føl noen forpliktelse, men hadde vært gøy å treffes. Tar på meg et lyseblått skjerf med hvite stjerner. Ellers: Beige støvletter, lyst hår og briller (ha-ha).

  4. Hei alle som er på messa i to-tiden, kom gjerne innom på kaffen ved scena/kunnskapstorget. (regner med at det er en kafee der i år også) i to-tiden! Hadde vært hyggelig å få hilse på noen av dere!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her