Blad er da like lekkert som blomst!

Det har vært en kald vår her i Oslo så alle planter har blitt sittende på gjerdet og vente. Men så kom omsider varmen, og de siste dagene har det jammen gått raskt. Forskjellen fra søndagen til i dag er helt utrolig. På søndag var bjørka hos naboen bar, nå er den lysende grønn og langt forbi museørestadiet. Og opp av bakken og ut av tørre stammer spretter det frem blader.

Jeg digger disse tidlige bladene, og har tatt en tur i hagen og fotografert noen av de mørke, som jo virkelig er på toppen av min dilleliste 🙂
Øverste bilde er av et hjertetre med hengeform ‘Pendula’ (den er kun mørk nå i starten), bilde like under er av svarthyll ‘Black Lace’ , og helt nederst finner du bladene til stauden storknebb ‘Espresso’

bladskudd-3

bladskudd-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Hei på deg. Synest også at dei nye blada som sprett fram i rekordfart no er flotte å sjå på. Er så glad for at min svarthyll har overlevd denne kalde vinteren i potte. Ser ut som den er komen nokså like langt som din !! Kos deg i hagen og ha det godt.

  2. Javisst er bladene lekre. De har jo litt lett for å komme i skyggen av blomstene. Så dette er tiden å studere dem nøye, før blomstene kommer og stjeler showet:)Mulig det bare er hos meg, men når jeg går inn på hageblogger.blogspot.no, så oppdaterer den seg ikke. Vet du om det har vært problemer med det i dag?

    • Herlig at du også har sansen Jannibele 🙂
      Angående hageblogger.no. Den oppdaterer seg her hos meg iallefall. Gikk akkurat inn, og øverst så lå denne posten som jo akkurat er lagt ut.

      Blogspotlistene lever sitt eget liv, det er jo ikke helst skjeldent at de ikke vil oppdatere seg selv skikkelig, og det er helt umulig for meg å gjøre noe for å fikse på det også.

  3. Det finnes så utrolig mye lekkert bladverk. Selv er jeg svak for de mørke bladene som kler sine grønne naboer veldig godt 🙂 Og dette er jo flott hele sommeren gjennom?! God helg Anne!

    • Jupp! Det er jo det som er tingen, kontrasten og variasjonen som oppstår mellom bladfargene 🙂 Dermed blir de røde eller sorte bladene som blomster, fordi de bryter opp.
      God helg til deg også!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her