Inspirasjon, hageglede og hagetips med Anne Havåg Holter-Hovind

MOSEPLASSEN

Meny     Søk
staer-1

Stæren er endelig tilbake!

Jeg har hatt sofadag i dag, og da passet det helt ypperlig at tre stær valgte å komme på besøk. Mannen hørte en av de i helgen, men det var først i dag jeg fikk se den, og det var et kjært gjennsyn.

Som dere ser av bildene så er det en usedvanlig vakker fugl. Den ser sort ut på avstand, men når du kommer nær nok så ser du at drakten er full av farger. De gul-hvite prikkene er det første du ser og de gjør stær enkel å skille fra svarttrosten, og kommer du nær nok så ser du at det sorte går over i både grønt, blått og lilla.

Stæren er en kjær gjest i hagen, både fordi den er vakker, men også fordi den har så fint kroppsspråk, også er det litt ekstra stas fordi den er rødlistet. Jeg har tidligere år hatt en liten koloni av de her og er stolt av å ha bidratt til å øke bestanden litt ved å tilby foreldrene og tennåringene servering på fuglerestauranten (og fuglebadet, som var superpopp med tennåringene).
Jeg har blogget mye om stær før, du kan lære om stæren her, og se video av stær her.

staer-2

staer-3

staer-4

Del
Publisert den 15. mai 2013 i Fugler | Merket med | 2 kommentarer

2 kommentarer til Stæren er endelig tilbake!

 1. berit sier:

  Det var noen flotte bilder av stæren. Skjønner at jeg ikke har sett den på nært hold før. For meg har den alltid vært sort med noen prikker. Men den har jo noen alldeles nydelige farger! Kommer til å se ekstra godt etter neste gang jeg ser en stær, event. bruke kikkert.

 2. Ellen sier:

  Så flotte bilder av stæren! Dette var en ukjent fugl for meg da jeg bodde i rogaland. Men her jeg bor nå i Aust agder så er jeg så heldig å har en liten flokk på besøk her hver dag:)
  Utrolig så flink den er til å synge å snakke! høres nesten ut som en liten papegøye:)
  En annen fugleglede jeg har fått er låvesvalene som nettopp har bosatt seg i låven:)
  Utrolig koselig og så vakre disse svalene er.
  Elsker fuglelivet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blogglistenhits

Moseplassen drives av Anne Havåg Holter-Hovind

Ta kontakt via kommentarfeltene, eller ved epost til (anne @ moseplassen.com)


Bloggurat