Spretten søndag: mamma-ekornet lager nytt rede, i hagen :)

Det har de siste ukene løpt et ekorn på strømkabelen som går i tomtegrensa, og forrige søndag la jeg merke til noe fantastisk!

Hun bar på redemateriale!
Jeg småløp rundt i huset fra vindu til vindu, og fikk avklart at fruen har laget en bolig i ei gammal furu som står like ved terrassen vår. Hurra! Det er nok bare et «nødbol», tror ikke hun bor der, men kanskje kommer hun flyttende en dag, med ungene 😀

For ja, hun er nemlig mamma, du kan tydelig se en patte på det siste bildet!

ekorn-rede5 ekorn-rede4 ekorn-rede3 ekorn-rede2

Husker dere at jeg hadde ekornunger i hagen i våres? Her er gjennsyn med posten hvor dere kan se hun flytter barna. Denne gangen har hun heldigvis valgt å bruke et gammelt fuglerede med en bedre plassering.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Så morsomt at du kan følge ekornmamma i hennes daglige sysler fra vinduene. Du må være veldig fink med kameraet som klarer å få så gode bilder av henne. Hun tar seg vel neppe tid til å posere midt i redebyggingen, men iler sikker fort av sted i sine ærend..?

    • Hei 🙂
      Takk du! Joda, det krever litt tolmodighet å få gode bilder. Akkurat her så hadde jeg flaks ved at hun føyk frem og tilbake til redet en par ganger, så når hun løp vekk så gikk jeg ut i hagen og stilte meg rolig opp sånn at jeg sto klar når hun kom løpende tilbake igjen. Hun veit nok at jeg er der, men ofte så er det greit at jeg er i hagen så lenge jeg holder meg i ro. Men ja, det er vrient å få skarpe bilder når de beveger seg, som du jo ser av en par av bildene, så her hadde jeg flaks ved at hun stoppet opp for å utforske naboen som også var i hagen.

    • Jeg er ikke sikker på om hun er på tampen av ett kull, eller på starten, uansett så sørger jeg for at hun har lett tilgang til mat, både til seg og til de små om de skulle dukke opp her 🙂

  2. Så koselig! Her er de kun innom og spiser nøtter fra naturens eget spiskammer :)Vi har mye viltvoksende hassel å by på. Seinere på vinteren håper vi på besøk på foringsstasjonen 🙂 God søndag!

    • Ville nøtter er nok aller best 🙂 De er ikke så ivrige på foringsplassen her heller for tiden, men vannet er de veldig glad for at jeg setter frem, og litt solsikker tar de seg tid til, men ellers er plommene mer populære gitt 😉

  3. Så koselig med ekorn i hagen. Bygger hun nært huset eller et stykke borte? Lurte også på om du har matstasjonen nært huset. Du får så fine, nære bilder. Jeg har så lyst på ekorn i hagen, men jeg tror kanskje at de ikke tørr å komme til matstasjonen. Liker de seg best der det er tett med trær eller på mer åpen mark?

    • Dette er temmelig nær både vårt og andres hus ja, jeg bor i et tett villastrøk så hun er nok vant til at det er folk ute i hagene. Høyyyt oppe i ei furu føler hun seg nok trygg uansett. Generelt sett foretrekker ekorna å være i trær, de er helst ikke på bakken om de kan unngå det. Men, her i urbant miljø så må de ofte ned en tur for å komme dit de vil. Strømlinjene er som du ser populære ferdselsårer, da kommer de seg fra treklynge til treklynge.

      I naturen så tror jeg nok de foretrekker litt halvåpent landskap, ikke helt supertett med trær, men nok trær til at de kan komme alle steder de vil uten å gå ned fra trærne.

      Jeg har fuglemat og ekornmater i trær som står nær andre trær slik at de lett kan løpe mellom hagene her. Materene står nå like utenfor kjøkkenvinduene så jeg står ofte i vinduet og tar bilder, da er det fire meter og åtte meter bort til materene. Jeg går også av og til ut, det går stort sett fint om jeg beveger meg forsiktig og ikke kommer for nær. Så bruker jeg en god linse, og beskjærer litt på datamaskina. Hyggelig at du synes bildene er fine 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her