Yey! Det ble gulrøtter alikevell gitt :D

lilla gulrøtter

Hehe, etter at jeg nå har stått frem på TV, i foredrag og her på bloggen og Instagram som en ubrukelig gulrotdyrker så bestemte hagen seg for å overraske meg, med flotte gulrøtter 😀

Når jeg tidligere i høst dro opp gulrøtter så var de mikroskopiske. Etter en flott sommer i bakken var de så små at babygulrøttene ville blitt direkte fornermet over å bli satt i samme kategori som de. Jeg tok ikke fjaskoen så tungt, dette er slettes ikke første gang gulrøttene mine ikke blir til noe uansett hvor enkelt andre skal ha det til at gulrøtter er. Men, det nytter ikke å forvente perfeksjon i hagen så jeg flirte bare godt og lot de bare stå igjen i bakken. Så, i går tenkte jeg at det var på tide å begynne å rydde litt i bedet og dro de opp. Og heisann, det var jo blitt gulrøtter av gulrøttene! 

lilla-gulrot1

Problemet mitt var nok som flere har påpekt den siste måneden at gulrøtter trenger lang tid. Jeg hadde sådd de litt sent, og i tillegg sto de i litt skygge, dermed ble det dårlig utvikling. Kan hende den hadde vokst raskere med mer sannholdig jord også.

Og fargen? Javisst er de lilla! Jeg har ikke jukset det minste, de er virkelig akkurat slik bildene viser  🙂 Gulrota er en av navnsort ‘Deep purple’ (kjøpt hos Impecta). Den er lilla inni også, med en hvit kjerne. Smaken var helt grei, ikke noe spektaulært, men det kan være den er bedre på smak om den høstes litt tidligere/vokser mer ideelt.

Så takk hagen! Takk for at du alltid minner meg på at selv om ting ikke blir perfekt på første forsøk, så er forsøk skjelden uten verdi 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. Så morsomt for deg da, Anne!
    Den som liker hage og «gulrotdyrking» får seg stadig vekk en og annen overraskelse av det gode slaget.
    De gulrøttene så forresten veldig spennende ut, tror jeg skal prøve slike til neste år.

    • Jupp, og det uforutsigbare er jo mye av sjarmen med hage 🙂 En fin måte å lære seg at en ikke kan lykkes med alt, og at veien ofte har like mye verdi som målet.

  2. Härligt end på oktober att skörda egna morötter, klarar de tom frost eller har ni inte haft frost? Jag blev med inspirerad atttesta nästa säsong.ha en go helg kram!

    • Vi har ikke hatt skikkelig frost. Har hatt noen runder med nattefrost, men det har vel bare vært en par minusgrader, og mye av plantene tåler såpass i bladverket uten å bli stygt. Kommer bloggpost i dag med noen glimt fra blomstrende novemberhage 🙂

  3. Du må ha tolmod til å late dei små få vekse seg til. Eg har for så vidt hatt same erfaringa sjølv, eg trudde mjølkekartongdyrking var for andre, for mine vart berre små og puslete, så eg berre åt opp dei små stilkane og gav opp.
    Eg må gje deg HONNØR for dei flotte bidraga i Hagetidend. Du gjev råd som er overkommelege for dei fleste, og så er du jo ein kunstnar med stor oppfinnsomheit som er flink til å ordlegge seg. Eg ser fram til neste blad, og så er det jo ekstra kjekt med noke som kjem frå ein som ein «kjenner». Ha ei god helg!

    • Hei Else 🙂 Tusen take for så flott hilsen, ble litt rørt jeg. Veldig hyggelig å høre at du liker sidene i Hagetidend!
      – god helg til deg også!

  4. Takk for tipset om hvor du kjøpte frøene. Jeg lette etter lilla gulrøtter i våres uten å finne noen. I steden dyrket vi hvite, gule, røde og kulerunde øko-gulrøtter for å demonstrere mangfoldet gulrota kan by på. Elevene som har høstet på Geitmyra matkultursenter for barn vet nå at gulrøtter kan være så mangt.

    • Impecta har mye bra frø, ellers så kan du neste gang du leiter etter spennende frø også sjekke http://www.seedsofdistinction.co.uk
      Eller, du kan spørre meg, om du veit sånn omtrent hva du leiter etter.

      Flott at dere fikk dyrket variasjon, det er litt ekstra gøy å dyrke sjøl når det ikke er kliss likt de vanlige butikkgrønnsakene, det skaper unektelig ekstra begeistring å trekke opp en gulrot som er rund eller hvit 🙂

  5. Det var artig med lilla gulrøtter. Så rart de vokste så seint! Kanskje de ikke liker så mye varme? Hadde en onkel i Nord-Norge som hadde verdens fineste gulrøtter alltid. Takk for frøsidetips! Har fått dilla på «rare» grønnsaker 🙂

    • Jeg sådde de ganske seint, og så var det jo kaldt på forsommeren, så jeg tenker at de aldri kom i gang før det var «for sent».
      Flott at du har nytte av frøtips 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her