I dag hørte jeg høstens kjæreste (fugle)sang!

Jeg er ingen kjenner av fuglesang, men jeg prøver å lære meg noen av de for jeg synes det er koselig å vite, og så er det sabla praktisk i de tilfeller hvor fuglene ikke er så interessert i å vise seg frem.

En av de fuglene jeg hører oftere enn jeg ser er sidensvansen. Den har slettes ikke en vakker sang, det er mer snakk om litt høyfrekvent piping, men fordi jeg synes sidensvansen er så kul så opplever jeg den som riktig så flott.

Sidensvansen er en trekkfugl så den kommer ofte forbi her på vår og høst og i dag var en riktig stor flokk i nabolaget. Dessverre er det skjelden de lander i hagen så det blir arkivbilder på dere i dag. Som dere ser er sidensvansen en riktig vakker fugl, med en eksepsjonelt kul sveis og underholdende kroppsspråk 🙂


sidensvans-3

sidensvans2

sidensvans-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. Jeg synes sidensvansen er både vakker og ser tøff ut med det svarte rundt øynene og den tøffe sveisen. Du har fått til noen nydelige bilder Anne!

    • takk Heidi 🙂 Det er noen år siden jeg tok de, men husker det godt. Jeg satt inne på stua med skyvedøren på vid vegg, bak en lenestol, og det var vel 10 minusgrader ute så jeg måtte ha på vintertøy inne. hehe. Alt for å få bilder uten å skremme 🙂

  2. Sidensvansen er en nydelig fugl, men dessverre kjenner jeg ikke sangen dens.
    Da jeg var barn/ung på -60/70 tallet hadde vi flere korsved-busker i hagen hjemme. Der kom alltid sidensvansen om høsten og spiste av de røde bærene. Det var et sikkert høsttegn.
    Her jeg bor nå har jeg bare sett den et par ganger, og slett ikke så store flokker som den gangen.
    Flotte bilder du har funnet fram.

  3. Jo, sidensvansen er et sikkert høsttegn her også, og jeg har sett en del flokker i høst, men de flyr som oftest fort videre og er ikke så lette å få tatt bilde av nå på denne tiden. Det er en veldig vakker fugl med flotte tegninger.

  4. Hei, jeg bare digger denne nettsiden!<3
    Jeg er ganske nybegynner.. Og har 3 spørsmål:
    1. Hvordan får jeg ekorn?
    2. Det kommer ingen fugler til meg, noen idè på hvorfor?
    3. Hvordan kan man lage "drikkestasjon til fuglene om vinteren, i og med at vannet fryser når det blir minusgrader?

    • Hei Astri
      1. For å få besøk av ekorn så forutsettes det at de finnes i nabolaget ditt. De trives i store trær som står tett nok til at ekorna kan hoppe fra tre til tre, eventuelt ta snarveier på strøm og telefonlinner. Heng opp mater i et tre som er koblet sammen med andre trær, så kan det hende at du en dag får besøk 🙂 Har de først funnet deg så kommer de nok tilbake.
      2. Har du hengt ut maten din på en plass hvor fuglene føler seg trygge? Les denne: http://moseplassen.com/2012/11/hvordan-foringsplass-for-fugl/
      3. Fuglene spiser snø om vinteren så det trenger du ikke tenke på. Om du alikevell vil ha ut vann så må du for all del ikke ha noe antifrys i det.

  5. Hei, jeg bare digger denne nettsiden!<3
    Jeg er ganske nybegynner.. Og har 3 spørsmål:
    1. Hvordan får jeg ekorn?
    2. Det kommer ingen fugler til meg, noen idè på hvorfor?
    3. Hvordan kan man lage «drikkestasjon til fuglene om vinteren, i og med at vannet fryser når det blir minusgrader?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her