Bli med og tell fugler!

Denne helgen er det atter tid for å telle fugler. Dette er en enkel og hyggelig måte en kan være med og bidra til at forskerene får informasjon om fuglebestanden i Norge, og så er det jo litt morsomt da å se hvordan hagen «ligger ann» fra år til år.
Du legger inn din informasjon her.

Telledagene er på lørdag og søndag. Det du gjør er rett og slett å notere hvor mange av en art fugl du ser samtidig i hagen i løpet av dagen. Så, la oss si du på lørdagen ser ut av vinduet sånn i tolvtiden og ser tre blåmeis og to kjøttmeis. Så, litt senere på dagen ser du ut igjen, og plutselig er det ti kjøttmeis og en blåmeis og en dompap. Rett svar for lørdagen er da ti kjøttmeis, tre blåmeis og en dompap.

Om du ikke helt veit hva fuglene i hagen din heter så anbefaler jeg at du tar en titt på oversikten over fugler på foringsplassen min. Og, vil du ha tips om fuglemating mm så finner du det her.

Og du! Det er lov å telle med ekorn også!

I min hage:
Nå blir det spennende å se hvem som møter opp til tellingen i morgen, men det er ganske sansynlig jeg får besøk av svarttrost, flaggspett og spettmeis, dompap, grønnfink, skjære, gråtrost, rødstrupe, og så er det jo da som sagt ekorn her 🙂

I din hage?
Jeg vil gjerne høre hva du vanligvis ser i din hage, så bruk kommentarfeltet!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. I min hage på Lista har jeg for tiden besøk av følgende arter på foringsplassen: Kjøttmeis, Blåmeis, Gråspurv, Svarttrost, Skjære, Rødstrupe, Flaggspett, Pilfink, Bokfink, Spettmeis, Gulspurv, Nøtteskrike, Gråsisik og Svartmeis. Kan ellers nevne at jeg teller hagefuglene hele vinteren fra og med uke 45 til og med uke 14.

    • så flittig du er da som teller gjennom året!
      Og så fint utvalg av fugl, svartmeis og nøtteskrike og gulspurv mangler helt her hos meg, skulle gjerne hatt gulspurven, synes det er spesielt merkelig at jeg aldri har sett den her.

  2. Jeg teller for fjerde år på rad nå. Foreløpig i dag har det vært besøk av blåmeis, svartmeis, granmeis, kjøttmeis, spettmeis, flaggspett, pilfink og massevis av skjærer. De siste var heldigvis på gjennomreise kun, for de masse-emigrerte i retning av nabo’n lenger sør. Jeg håper at resten av hagens trofaste også vil stikke innom i dag. Både gråsisik, gulspurv, dompap, stilits og grønnfink pleier å være her. Dog ikke så ofte når det gjelder gulspurv og stilits. Gulspurven liker best å spise fra bakken, og det gjør visst kattene mine også.

  3. Takk for inspirasjon, også m.h.t. fuglene i hagen 🙂 Jeg har nå sett kjøttmeis, blåmeis, gulspurv, stillits,grønnsisik,spettmeis, dompapp, og noen jeg ikke har klart å finne rett navn på. Har også talt og registrert på lørdagen. Det er mye å glede seg over i vinterhagen også. Bloggen din er strålende 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her