Dere fyller cv-hullet mitt

De senere dagene har det vært snakket litt i media om «hull i cv». Fokuset har ligget på de av oss som på grunn av sykdom har opphold i arbeidslivet, som så synes som huller i CV.

Jeg har et slikt hull. Eller, jeg kommer til å få det om (når) jeg blir frisk nok til igjen å jobbe som arkitekt.
Men, jeg har funnet noe å fylle det hullet med: Moseplassen.

Bloggen ble til uten andre tanker enn at det var noe hyggelig jeg kunne gjøre. Men, så oppdaget jeg ganske raskt at dette med å blogge om hage var godt tilpasset min helse, og at jeg mestret det, og en ide om at dette kanskje kunne være litt nyttig også oppsto. Hva om det jeg fylte dagen med nå kanskje kunne gjøre det lettere for meg å komme ut i arbeidslivet igjen? Bloggen ble en livbøye, noe som holdt motet oppe. At bloggen i tillegg så etterhvert faktisk gav meg en ny karriere som hageformidler var helt uventet, og veldig positivt. Jeg har nå noe jeg kan bruke min lille restarbeidsevne på, og som har rom for å vokse ettersom helsa tillater.

Jeg stortrives med å drive med hageformidling, men drømmen er å få jobbe som arkitekt igjen, kombinert med å fortsette med hageformidlingen. Om det er mulig veit jeg fortsatt ikke, jeg må bli mye friskere før jeg kan arkitektere. Men om den dagen en gang kommer så har bloggen gitt meg noen verdifulle erfaringer jeg håper vil gjøre det lettere å finne veien tilbake til arbeidslivet:

1. Formidling og kommunikasjon: Gjennom bloggingen får jeg trent opp mine evner til å kommunisere. Jeg tenker daglig gjennom hvordan få frem kvaliteter i hagen, hvordan ta noe jeg ser/tenker og få fortalt det til andre via bilder og tekst. Dette er meget relevant for arkitektpraksis ettersom vi må formidle prosjektets muligheter og våre ideer til oppdragsgiver, bruker og kommunale kontorer.

2. Kreativitet og formgiving: Jeg lager ikke store viktige ting, men jeg lager da noe! Alt fra små dekorasjoner, til bloggens design, til eget hageanlegg. Og, ikke bare lager jeg det, jeg reflekterer over hvordan og hvorfor, og løfter det opp fra kjøkkenbordaktivitet til noe mer faglig bare fordi jeg formidler det.

3. Spisskompetanse: Gjennom arbeidet med bloggen så lærer jeg mye om hage og uterom og arkitektur. Jeg øker min egen kompetanse, og denne kompetansen ser jeg for meg at kan gi meg et konkurransefortrinn i en jobbsøksituasjon. Med meg på teamet så vil arkitektkontoret få noen med engasjement og kunnskap de fleste arkitekter ikke har, og vi kan dermed levere et mer komplett produkt til kundene.  I tillegg gir alle mine år som sjukling meg noen uvurdeelige erfaringer som jeg mener vil komme godt med når jeg skal formgi bygg og uteareal.

4. Nettverk: Via bloggen blir jeg direkte og indirekte kjent med folk. Kanskje den som ansetter meg har fulgt bloggen og starter intervjuet med en positiv innstilling, kanskje bekjenskap kan gi meg tips om uutlyste jobber, eller kanskje jeg ender med å lage min egen arbeidsplass og kan bruke bloggen for å skaffe kunder.

5. Selvtillitt:
Jeg har laget en flott blogg, jeg kan rette ryggen og være stolt over at jeg har fått til noe. Det gir selvtillitt, og selvtillit er gull i en jobbsøkesituasjon 🙂

.

anne-bloggerHuller i veien:
Jeg er heldig, jeg har et yrke, en hobby, egenskaper og helse som lar seg kombinere til noe som det er lett å se at kan være nyttig. Men, jeg er også avhengig av at den jeg møter på andre siden av en søknad er villig til å se litt bredt, til å ta en sjangse, til å ansette noen med «rar» cv.

Min oppfordring i dag er at arbeidssøkere tørr å liste opp små aktiveteter og livserfaringer på cv, og at arbeidsgivere tar sjangsen på å kalle inn den rare og hullete CVen på intervju. – Det er flere veier til målet, kanskje det ikke er så nøye om det er noen huller i veien, og kanskje skjuler noen av hullene en skatt?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

  1. Hei Anne!

    Takk for nok en fin bloggpost! Fra både et personlig og en profesjonell rekrutteres ståsted er jeg helt enig i det du skriver om i dag. Kanskje særlig opplever jeg punkt tre som mye etterspurt av arbeidsgiverne; mennesker som bygger bredde og sammenheng i kompetansen sin.

    Ønsker deg alt godt, og er en stor fan av bloggen din. Skulle du tilbake i «normal» jobb en dag så håper jeg virkelig det blir i en stilling som også favner om bloggen din – for Moseplassen har utviklet seg til å bli en sterk merkevare i seg selv! Heia Moseplassen og heia Anne!

    God helg 🙂

    • Hei 🙂
      Så fint å lese at du tenker slik! godt med en bekreftelse på at jeg tenker rett, og stas at du synes godt om merkevaren jeg har bygget 🙂

  2. Hej Anne.

    Jeg nyder at læse din blog og jeg synes det er dejligt at du opsamler de kvalifikationer som du får ud af din blog.
    Erfaring kan helt sikkert opsamles andre steder end på arbejdsmarkedet.
    Jeg er selv midt i et kæmpe «cv -hul». Syg med stress på 5. År, men jeg håber bestemt at der bliver plads på arbejdsmarkedet igen til mig en dag, og det bliver nok noget » grønt».
    Kærlig hilsen Kirsten

    • Hei Kirsten 🙂
      Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg håper helsa di blir bedre, og spennende at du tenker at din vei tilbake blir grønn!

  3. Jeg synes dagens bloggpost kan fungerer som den flotteste jobbsøknad! Arkitektkontorer som trenger en arkitekt, og kan godta at vedkommende ikke kan jobbe 100%,(kanskje bare f. eks 20? 30?) burde ansette deg på flekken!

    Hilsen Annette

    • Hei Anette 🙂
      Hehe, vel du om det vel var så vell at jeg kunne jobbe 20-30 prosent…
      Dessverre har jeg ikke futt nok til en så høy stillingsbrøk, og dessuten (enda viktigere) så har jeg ikke kognitiv kapasitet nok til å jobbe som arkitekt. Hodet fungerer godt nok til å formidle hage, men arkitektur krever et nivå av tankegang som rett og slett ikke er mulig, foreløpig. Men, jeg blir jo jevnt og støtt bedre, så en dag i fremtiden håper jeg at muligheter byr seg 🙂

  4. Det er så inspirerende lesing Anne – og du har virkelig lykkes med Moseplassen!
    Som deg bruker jeg bloggen og SoMe for å «henge» med – og skape de punktene du ramset opp i innlegget. Det er viktig å være beredt – slik at den dagen en har mulighet for å komme i jobb – så er en på nett 😉 Kjempeviktig at arbeidsgivere også er positive til slike «kreative» CVhull. Lykke til videre, du er en inspirasjon på flere områder enn hage ❥

    • Takk Lokki 🙂 Det er fint med dere andre sjuklinger 🙂 Det er motiverende og inspirerende å se hva du og andre får til, og det er fint med fellesskapet. Selv om jeg og andre skjeldent snakker om sykdommene så veit jeg jo at mange av de jeg følger i sosiale medier har en eller annen sykdom som gir noen utfordringer i dagliglivet. Fint å ikke være alene, hverken om sykdom eller om fremgang 🙂

  5. Jeg skjønner! Men kanskje du kunne være en samarbeidspartner/liten konsulent for et arkitektkontor? En de kunne søke råd hos når det gjelder uterom(og bittelitt arkitektur, kanskje?)

    Eventuelt kunne du skrive en bok! Om hage/uterom/litt arkitektur! Jeg synes at et forlag burde kontakte deg…!

    Som du skjønner, vi har mange jobbforslag til deg!!

    Men skjønner du bare må ta det i ditt tempo, det er det jo bare du som vet…!

    Vi er jo mest glad for at du forsetter med hagebloggen din – hvis vi er egoistiske!!

    Lykke til videre og god bedring, det blir spennende å føgle utviklingen din!

    Hilsen Annette

    • Fine tips du kommer med. Som sagt er det ikke aktuelt å gjøre arkitekt-ting foreløpig, det er for krevende, men det er mye annet som er mer tilpasset helsa. Poenget for meg er å bruke overskuddet smart slik at jeg får mest mulig igjen for det jeg har. Jeg har ingen manko på ting å ta meg til, men må prioritere slik at jeg både har det godt nå, og fortsetter å bygge for fremtiden. Bok kan det hende det blir, men det vil nok ta noen år før er aktuelt, det er annet som kommer først 😉

  6. Hej Anne.

    Jeg nyder at læse din blog og jeg synes det er dejligt at du opsamler de kvalifikationer som du får ud af din blog.
    Erfaring kan helt sikkert opsamles andre steder end på arbejdsmarkedet.
    Jeg er selv midt i et kæmpe «cv -hul». Syg med stress på 5. År, men jeg håber bestemt at der bliver plads på arbejdsmarkedet igen til mig en dag, og det bliver nok noget » grønt».
    Kærlig hilsen Kirsten

  7. Jeg er en av dem som stadig kommer tilbake til din side. Noen ganger for å lese noe nytt, og andre ganger for å finne informasjon jeg trenger om igjen. Jeg koser meg når jeg hopper hit og dit i din blogg!
    Jeg er ikke flink til å kommentere innlegg jeg leser, men nå måtte jeg! Jeg synes det var utrolig flott dette du skrev. Det formidler en fantastisk framtidstro og positiv innstilling. For en fantastisk holdning til noe som for mange blir uoverskuelige utfordringer. Jeg jobber med attføring, og jeg tenkte med en gang at dette må jeg vise noen av de jeg møter i jobbsammenheng. Dette kan inspirere mange. Takk skal du ha! Og lykke til videre!

    • Hei Kari 🙂
      Så hyggelig å høre at du trives her på bloggen! Og så var det stas at du tenker at andre kan ha glede av dagens bloggpost, det er fint å tenke på at mine tanker kanskje kan inspirere noen andre 🙂

  8. Selv jeg som ikke er så hagemenneske vender stadig tilbake til bloggen din, for den er veldig inspirerende, selv for oss med nedprioriterte hager. Og jeg er veldig enig i de punktene du lister opp.

    • Det er så koselig å bli lest også av dere som ikke regner dere som hagemennesker! Det blir vel litt som når jeg ser på matprogram uten noen sinne å ha planer om å lage maten, kanskje? 🙂

  9. Veldig bra bloggpost. Jeg kom tilbake til arbeidslivet etter 5 år utenfor. Jeg er sykepleier og jeg brukte bevisst erfaringen som pasient/syk i søknaden. Jeg skrev at jeg trodde det ville gjøre meg til en bedre sykepleier og at jeg hadde utviklet meg som menneske gjennom de erfaringene jeg fikk som langtidssyk. Jeg la vekt på at jeg hadde kommet styrket ut av motbakkene jeg opplevde som syk. Jeg fikk positiv respons på det i jobbintervju. Jeg tror det er viktig å fylle hullet i CV med noe positivt, å klare å snu det negative til noe positivt.

    • Så fint å høre at du var åpen og ble godt møtt i dette! Det høres jo meget fornuftig ut at dine erfaringer som pasient kan gjøre deg til en bedre sykepleier så dette hørtes ut som et smart og naturlig valg, men det er nå uansett modig av deg å åpne slik opp i ansettelsesprosessen.
      – Flott at du er tilbake i arbeidslivet!

  10. Hei Anne 😀

    liker veldig godt dette innlegget ditt!
    Jeg er selv syk og har vært borte fra arbeidslivet i mange år.
    Jeg blogger også, men mest om hekling da.
    Bloggen og hobbyen min gir meg glede og mestringsfølelse.
    Syns det er flott at du skriver om dette, at du setter ord på det.
    Mange flere arbeidsgivere burde åpnet mer for «hullete» cver.
    Den rareste plante kan skjule den vakreste blomst!
    Tusen takk for en flott blogg Anne!

    • Hei Tina 🙂
      Så fint å høre fra deg! Jeg tror vi deler vår glede over å blogge i sjukdom med mange, det er en utrolig energieffektiv måte å ta del i samfunnet på, med muligheter for felleskap og kreativitet 🙂
      Så får vi håpe at fremtidige arbeidsgivere gir oss med hullete cv en sjangse i fremtiden, det tror jeg nok kan være mulig, om vi møter de på halvveien og tørr å selge oss inn.

  11. Hei Anne 😀

    liker veldig godt dette innlegget ditt!
    Jeg er selv syk og har vært borte fra arbeidslivet i mange år.
    Jeg blogger også, men mest om hekling da.
    Bloggen og hobbyen min gir meg glede og mestringsfølelse.
    Syns det er flott at du skriver om dette, at du setter ord på det.
    Mange flere arbeidsgivere burde åpnet mer for «hullete» cver.
    Den rareste plante kan skjule den vakreste blomst!
    Tusen takk for en flott blogg Anne!

  12. God tekst!
    Jeg sitter midt i smørøyet og jobber både som rekrutteringsansvarlig og karriereveileder, og dette med «hull i CV» er en greie som mange har rare tanker om. Noen fyller det med store pørsmålstegn mens andre klarer å snakke om det, fyller det med ord og handling eller mose eller noe annet og det er det som er så bra. Jeg pleier å si at et hull i en CV er som et skrubbsår eller et arr, det er et tegn på at du lever.

    Det er helt tilfeldig at jeg kom innom deg, jeg er hageentusiast og så egentlig etter noe annet … 🙂

    Hilsen Morten Besshø // Karriereverkstedet
    Anbefalt tekst: http://wp.me/pTFwP-8At

    • så flott å høre Morten!
      Jeg tror at om vi på den ene siden av bordet tenker nøye gjennom hvem vi er og hva vi har å by på (både formelt og uformelt) og så tør å SI det, og den som sitter på andre siden av bordet så faktisk lytter… ja da vil vi få en interessant og god jobbsøksprosess. Jeg kan ikke snakke vekk hullet mitt, men jeg kan da jammen fylle det. Ikke for det, det er fortsatt et hull om målet til arbeidsgiver er en erfaren arkitekt som kan skritte rett inn i stillingen. Men om arbeidsgiver har litt bredere mål, og litt lengre perspektiv, så kan det hende at vi kan sparke ball!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her