De fantastiske terrassehagene på Bowood!

En av mange hager vi har besøkt disse to siste ukene er Bowood. Den ligger i Wilshire, dvs syd-vest England og er en gammel herregård med en stor park rundt. Parken er anlagt av ‘Capability’ Brown’. Det er en enorm lanskapshage som går fra formelle anlegg oppe ved huset, og så glir over i friere landskap. Hagen er anlagt slik at omkringliggende gressletter for sau og ku inkluderes i hageopplevelsen, og den inkluderer blant annet en kunstig innsjø og diverse follys.

Bildene her fokuserer på den terrasserte hagen fremfor husets orangeri (som var en integrert del av bygget). Resten av hagen hadde ikke så mye blomster, men her fikk man alt på en gang, Nydelig!

bowood-landscape

bowood

bowood-6

bowood-5

bowood-4

bowood-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Så utrolig spennende få se bilder av alt dette! Capability Brown har jeg lest om, en gang jeg studerte litt hagehistorie, som del av kunsthistorie!

    Har veldig lyst til å dra på studietur til England selv!(hadde en sønn i Bath(forøvrig en fantastisk vakker og intressant by!) i høst, var der, men det var i november, og hadde dessverre uansett ikke tid til å se på hager!

    Og det var noen raffinerte fargekombinasjoner i de tulipanbedene – veldig inspirerende! Uten alt det litt sukkertøy rosa/lilla, eller de typiske gule og røde!

    Hilsen Annette

  2. Så flott at dere lot dere begeistre!
    Følg med fremover, det blir masse flere bilder fra engelske prakthager og privathager 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her