Fredagsbuketten med rufsete hvit hanekam: ‘White Robin’

På hagemessa i år så gikk jeg som kjent bananas på standen til Gartneriet Spiren. Det var primært juleroser i alle mulige farger og former, men også et knippe stauder ble med hjem. En av nyanskaffelsen har jeg ikke sett før,  nemlig Lychnis flos-cuculi ‘White Robbin’. Norsk navn på  lychnis flos-cuculi er hanekam, og dette er altså en spesiell hvit form av den. Jeg har forsøkt å google, men finner ikke noen norske referanser til blomsten, så nå er jeg ganske nysgjerrig. Er det noen av dere lesere som har den og vil dele erfaring?

I følge utenlandske sider så foretrekker hagekultivar av hanekam delvis skygge eller sol, og lett fuktig jord. Den blomstrer på vår/forsommer med lange blomsterstilker over et tett lavt bladverk. Aner ikke hva slags herdighet denne hanekamen har, trolig ganske nær opptil sin rosa markblomstslektning som ser ut til å vokse over store deler av (lav)landet. Jeg ser Plant World Seed selger frø til en annen hvit hanekam, om du føler for å teste.

Min plante bar preg av å ha stått på vent for å bli planta i nesten to måneder.. Så når jeg i går omsider fikk planten den i bakken så tok jeg å klippet den ned og delte den. Dermed får planten en ny frisk start, jeg en søt og upretensiøs liten fredagsbukett 🙂

– God helg alle sammen!

hanekam-white-robbin-vase-3
Vasen er av Ditte Fischer

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Jeg kjenner den ikke – bare den ville varianten! Men morsom blomst, rufsete og fin!

    Og fin vase – og fine bøker 🙂

    God helg, ja! For et sommervær – nå går blomstringen fort, nesten litt for fort, den ene staúden avløser den andre , nesten før man har fått den med seg…! Men, man skal vel ikke klage…!

    Hislen Annette

  2. Er helt klar over at det er en annen blomst, men selve blomsten – kronbladene – minner om den hvite(nesten) varianten av Honninggnoppurt, den blomstrer også ganske rufsete og fin hos meg nå! En flott staude, også! (Har den både i mørklilla og i hvit, i tillegg til den vanlige blå!)

    Hilsen Annette

  3. Veldig dekorativ sånn helt alene! Fuktige enger, strender – står det i min blomsterbok om vår ville, norske.
    Kjenner navnet og er rimelig sikker på at den finnes i nærheten av gården hjemme da min kusine har nevnt den. Den er rosa da og ikke hvit.
    Tjæreblomst er jo også en Lychnis. Ligner litt, men kronbladene er ikke splittet.

  4. Jeg kjenner den ikke – bare den ville varianten! Men morsom blomst, rufsete og fin!

    Og fin vase – og fine bøker 🙂

    God helg, ja! For et sommervær – nå går blomstringen fort, nesten litt for fort, den ene staúden avløser den andre , nesten før man har fått den med seg…! Men, man skal vel ikke klage…!

    Hislen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her