Gamle lysthus søkes til bok!

Magasinet Norske Hjem fokuserer på norske boliger bygget før 1970, og alt som hører til i og utenfor boligen. Bladet har seks utgaver i året og i tillegg lager de bøker. De har allerede gitt ut en super bok om norske lekestuer, nå er de i gang med en ny bok om norske lysthus. Den skrives i sammarbeide med Hagehistoriker Madeleine von Essen.

I den forbindelse ønsker de seg tips på lysthus bygget før 1970 som står i Norge. Jeg siterer fra magasinet:
«Lysthus finnes i mange former og fasonger. Fra kvadratiske til seks- eller åttekantede, fra små hus med vinduer og glassdører, til plantete lysthus av syrin eller lind. Mange bygget paviljonger, det vil si et åpent lysthus uten dører og vinduer. Noen av de mer eksklusive lysthusene kunne også ha et eget ildsted.
En annen form for lysthus som fantes i norske hager på 1700-tallet var såkalte «volièrer» bygget av sprinkelverk. Volière betyr fuglehus, og disse lysthusene så rett og slett ut som store fuglehus. Det finnes også såkalte «Floras tempel» her i landet – lysthus dekket med naturmaterialer som bark og kongler.»

Har du tips?
Ta kontakt direkte med redaksjonen, ikke med meg 😉 Du finner de på (redaksjon @ norskehjem.com)(fjern mellomrommene) eller på telefon 922 58 954. Folkene bak boken er verdens hyggeligeste så ikke nøl med å ta kontakt!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Har en stor hage på over 1000 m der jeg vil sette opp en «produksjonlinje» for kompost. Kvister maler jeg opp, og noe avfall sendes til Grønmo. Gress og planteavfall trenger jeg å kompostere fordi jeg alltid er i beit for jord. Vi er en liten husholdningen slik at matavfallet går i husholdningsavfallet.

    Tenkte at en liten trommel kunne være starten der mindre mengder grøntavfall vendes og ligger til «formodning» noe uker for så å flyttes over i vanlige binger. I salg finner jeg kun store trommler som fylles helt og som gir ferdig kompost på 6 uker. Jeg tror disse er primært ment for matavfall i kombinasjon med litt grøntavfall.
    Jeg trenger altså et opplegg der jeg fyller på og flytter grøntavfallet i etter en gir ferdig jord innen 2 år. Er det noen som har erfaring med noe sånt?

  2. Hei!

    Jeg skulle gjerne visst mer om det lille rød gamle lysthuset på bildet her. Hvor det står og om det finnes mål, bilder innenfra. Eller vet du om det kommer med i boken om lysthus. Det er så fint :-). Vil prøve å gjenskape det i hagen vår. Håper på kjapt svar. Takk.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her