Hva kan være passende logo for Moseplassen?

Jeg skal til neste år være med på et spennende samarbeide, og i den forbindelse så trenger jeg en logo for Moseplassen. Men hvordan skal den se ut? Jeg har egentlig tenkt på dette ganske lenge, men greier ikke komme opp med noe smart motiv/konsept, så nå håper jeg dere lesere vil gi meg noen ideer.

Det må være noe som er forståelig selv i ganske liten størrelse, noe enkelt og lettfattelig.  Noe som kan stå alene, og sammen med navnet. Hva tenker du på når du tenker på Moseplassen?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

40 KOMMENTARER

  1. Det første som slo meg var ekorn! Kanskje et ekorn med M på magen, eller bare la ekornet være som den er, og la navnet komme i tillegg, osv 🙂 Noe av det jeg husker best er de morsomme og fine innleggene om ekorn, som igjen gjør at jeg kommer på alle de andre innleggene med gode tips, blomster, humler, osv.

    • Ekorn! Jeg hadde glemt ekorn! Haha. Så latterlig! Har faktisk tegnet på ekornlogoer før, men akutt glemt det nå helt til du minnet meg på det. Takk!

    • Hei Jytte, takk for fint inspill. Jeg er absolutt enig med deg, men har slitt litt med å få vist det uten at det blir for mye småtteridilleri, så jeg tenker at et helt hagerom ikke lar seg gjennomføre. Men kanskje jeg tenker feil. hm.

  2. Jeg tenker absolutt også på humler, fugler ekorn- og blomster! ( og islykter!) Kanskje en slags linje der disse dukker opp en etter en bortover, svart på hvitt( ev noe(n) i farger? Ev kunne noen av figurene være i kombinasjon med enkelte av bokstavene? Plutselig så jeg for meg en humle på o’en( som en blomstermidte!) eller et par ekorn istedet for de to s’eme ( på en måte halen blir øverste del av s’ en , og resten av ekornet blir bedre el av s’ en..! Sikkert veldig banalt :-)) kanskje du vil ha noe mer stilisert/ enklere? Kommer jo også llitt an på hvem du ønsker å nå…? Men her kaster vi bare ut forslag!!

    • hm. ikke dumt Anette!
      Veldig fine forslag! Jeg tror nok jeg må etterstrebe noe litt enklere enn å få alle bokstaver til å se ut som mange ulike dyr, men ideen er god, må bare jobbe litt med den for å få den til å funke også når det er smått.

  3. En liten humle, siden du er så opptatt av humler og andre insekter – og hvor viktig insektene er for oss mennesker. Kanskje en humle som flyr rundt og «tegner» en blomst. Så blir det blomst/blomster og humle. Tror det er viktig at logoen har enkel symbolikk, få elementer og blir et blikkfang. Lykke til! 😉

  4. Oi, her var det mye å tenke på for deg, ser jeg. Jeg tenker enkelt, en tydelig og «ren» logo.

    Jeg synes du skal tenke på hva som finnes på en moseplass…..?
    Så holder du logoen i svart/hvitt og enkle siluetter av motiver, eks. Furutrær, som om skogen åpner seg og «voila», der er den, moseplassen.
    Ser det for meg, men ikke lett » å tegne svar» her ; )
    Masse lykke til! Og ha en riktig god helg til deg, Anne! Gleder meg til å se resultatet!

    • Fine tanker 🙂 Og ja, det må være enkelt og rent, helt enig i det.
      Men moseplass som i et sted i skogen tror jeg at jeg må ta litt avstand fra, det er allerede litt forvirrende for folk at det er hage det er snakk om her, ikke en skog. Men jeg har lekt med tanken på profilen av et tre, men da et løvtre heller enn et gran/furutre.

  5. Oi, her var det mye å tenke på for deg, ser jeg. Jeg tenker enkelt, en tydelig og «ren» logo.

    Jeg synes du skal tenke på hva som finnes på en moseplass…..?
    Så holder du logoen i svart/hvitt og enkle siluetter av motiver, eks. Furutrær, som om skogen åpner seg og «voila», der er den, moseplassen.
    Ser det for meg, men ikke lett » å tegne svar» her ; )
    Masse lykke til! Og ha en riktig god helg til deg, Anne! Gleder meg til å se resultatet!

  6. Hei Anne!
    Ettersom det skal være logo for Moseplassen, synes jeg mose skal være med. F.eks. en stor stein med mose på. (Det kan jo sitte et ekorn på toppen av det hele om du ønsker.) 😉 Bokstaven M av mose… Mosekledd skogbunn – i all sin enkelhet. Ser du har fått flere bra tips over her. Lykke til!

    • Jeg er redd mosen blir uleselig i den lille størrelsen som må til skal dette funke til formålet, men det er finfint å høre hvordan dere tenker rundt landskapet, for det gir meg mange gode ideer!

  7. Jeg tenker at mose er vanskelig å få frem på et bilde//figur/ symbol, men kanskje fargen på mose, eventuelt også teksturen/noe av ‘loddenheten’ til mose kunne komme frem i selve navnet på et vis?

    Ellers, jeg tenker faktisk ikke så veldig mye på mose når jeg tenker på deg…! Kanskje det er fordi jeg ‘bare’ har fulgt deg de siste to årene(ca). Kanskje du hadde mer fokus på mose før, eller mulig jeg tar helt feil…! Hva man tenker på med moseplassen avhenger jo selvfølgelig av hva man selv er mest interessert i:-)( selv om jeg er veldig glad i mose også, altså. Hilsen Annette

    • hehe, nei jeg blogger ikke egentlig mye om Mose Anette 🙂
      Navnet på bloggen henger mest sammen med stemningen jeg får av mose, mer enn selve mosen, om du skjønner? For meg handler moseplassen om opplevelser og ro, et pusterom hvor det er store trær og små skatter.

  8. Jeg assosoerer moseplassen med fugler og ekorn. Må jo være noe enkelt, en M med ekorn eller fugl oppå? Grass nederst? Tror det blir bra uansett, du virker veldig kreativ 🙂 lykke til !! Og god helg!

  9. Jel leste ikke de andre- men det første som slo meg var et mosegrodd kar med vann og flytende blomster med en sittende fugl på kanten.Du er jo så allsidig at det er så mye en tenker på- fantastiske islykter,ekorn mm.En logo skal jo helst være enkel- men nå fikk du mine tanker om det.Ha en strålend helg i godværet.

  10. Hei Anne.
    Lage en stor grønn M med grønn firkant med avrundede hjørner rundt. Som møteskilt. Bokstav og ramme kan ha mosestruktur grafisk eller fra foto.
    Under kan du skrive med mindre grønn skrift: MOSEPLASSEN og under det: Møtested for hagefrelste.
    Det skal også gå an å blanfe mose surmelk etc og male logo på fjell eller betong og slik få logo frem i ekte mose. Har ikke (enda) prøvd det. En god del om dette på nettet.
    Lykke til.
    Hilsen Jan

    • hei 🙂 Moseplassen som møteplass var en ny tanke 🙂 Takk for den!
      Og ja, det er faktisk mulig å male med mose, det blir nok neppe så fint som det man tenker inni hodet, men det fungerer om underlaget er villig.

  11. Det skjønner jeg godt! Elsker skog og mose selv! Er masse i marka, både her hjemme og har hytte på ringkollen! Og har du sett bilder av eventyrskogene til naturvernforbundet..? Hvis ikke kan du Google dem! Elsker stemningen i dem (og har selv oppsøkt noen! ) her ikke då mye mose i hagen, dessverre. Og-‘mosegrønt’ er min favorittlfarge – i det hele tett- grønnfarger elsker jeg!

    Hilsen Annette

    • ante ikke at naturvernforbundet hadde en kampanje rundt eventyrskog. Så smart måte å trekke frem skogmiljøer som noe unikt da. For javisst, det er trolsk og herlig i mosekledde gamle skogspartier 🙂

  12. Hei igjen, Anne!
    Kommentar til det jeg skrev, og d du svarte den 120914. For det første stod det f.eks foran den setningen du bla kommenterte. Det var bare en tanke, jeg forbinder deg med naturmaterialer, som mose, kvist og kongler mm, og mener å ha registrert en gang at du har store furutrær rundt hus og hage. Derfor det eksemplet.

    For jeg mener jo selvfølgelig stemningen, og hva det er for deg. Det er det viktige. Og jeg forbinder deg så absolutt med en kreativ, bærekraftig og fargerik hage. Du gir mange positive assosiasjoner.

    Jeg ser moseplasser over alt, trenger ikke være inne i en skog, (og mange har skrevet litt om det nå til deg), men det er som du beskriver så fint til Anette den 120914, kl.12.45, sitat:
    «Navnet på bloggen henger sammen med stemningen jeg får av mose, mer enn selve mosen om du skjønner? For meg handler moseplassen om opplevelser og ro, et pusterom hvor det er store trær og små skatter.»

    Perfekt forklart, synes jeg, helt nydelig faktisk, og jeg er helt enig i det, Anne. Du har gitt mange så mye, hjertelig takk for det.
    Og du, ingenting er umulig eller for vanskelig å illustrere, det er bare å finne de rette til å utføre jobben. Det er mange slike kreative illustratører i dette land. Og du, jeg tror du egentlig vet mye hvordan du vil ha det. Lykke til, og ha en herlig helg! Mette 🙂

    • Jeg har ikke budgett til å bruke illustratører, må nok snekre det sammen selv gitt, men det skal nok gå, jeg bruker isåfall clipart som jeg manipulerer tenker jeg 🙂

      Og godt å høre at du likte det jeg skrev om hvordan jeg opplever moseplassen selv!

  13. Hei Anne,
    Du er så flink til å benytte deg av leserne dine 🙂
    Jeg tenkte umiddelbart på gotisk skrift, en gammeldags, MOSEGRODD benk/hagemøblement med rosa eller hvit/lime roser/peoner, kanskje mot en mosegrodd trestamme – kurv/treverk/smijern.
    Lykke til med logojakten!

  14. Hei Anne,
    Du er så flink til å benytte deg av leserne dine 🙂
    Jeg tenkte umiddelbart på gotisk skrift, en gammeldags, MOSEGRODD benk/hagemøblement med rosa eller hvit/lime roser/peoner, kanskje mot en mosegrodd trestamme – kurv/treverk/smijern.
    Lykke til med logojakten!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her