Vinterlig hageblomstbukett

Jeg foretrekker blomster med et litt vilt og rufsete utrykk til bukettene mine. Gjerne blomster som ser ut som om de har vokst opp i en hage, selv nå på vinteren hvor de jo helt tydelig er kjøpt. Denne buketten her er helt etter mitt hjerte. Den er ikke videre julete, men det var poenget ettersom den deltok i min nevøs konfirmasjon. Og uansett så trenger jo ikke alle blomster være hvite og røde for tiden?

Buketten inneholder; stikle, gulrot(slekt)blomster, grener av noe i sypresslekten og anemone. De tre første kan vi gro i hagene i store deler av Norge, og anemonene kan vel dyrkes som sommerblomst/inn-ut, tror jeg. Vasen er Boblen til Finn Schjøll.

Dessverre var kamera feilinnstilt så bildene er helt skrekkelige, men jeg håper dere legger godviljen til 😉

buketter-konfirmasjon-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Hei igjen,

    Utrolig nydelig bukett – virkelig helt etter min smak, også!

    Hvor får man kjøpt alle disse vakre blomstene på denne tiden av året, tro? (stikle, gulrotblomst, osv?)

    Hilsen Annette

    • Så koselig at du likte den Anette! Jeg kjøpte de på engrosmarkedet, men jeg vil tro at de litt bedre utstyrte blomsterbutikkene kan ha slikt. Anemone tror jeg er rimelig vanlig nå, den tror jeg du finner nesten over alt, mens stiklen og gulrotblomstene kanskje er for de litt mer rikholdige butikkene.

  2. Ja den buketten hade gått att plocka i trädgården, vid rätt tid, förutom att martornen blommar mycket senare än anemonerna. Uppfriskande med annat än julfärger! Sedan är ju de röda och vita snittblommorna mycket dyrare just nu, precis som att röda rosor är svindyra vid Valentine. Bra då att vidga vyerna och hitta något annat.Jag hittade blå glaslyktor – nu på rea förstås – med det blev fint vintigt med lite pimpning. http://gladigront.se/julpyssel-10-glimmande-isblatt-i-lyktor-och-blommor/ /Monica

  3. Flott bukett! Skjermplanten tror jeg er en form av Ammi Majus (Bishop’s flower) enkel å dyrke, jeg har kjøpt frø fra Sara Raven en gang, og siden har de produsert sine egne frøu

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her