YEY! God form :D

For litt over en måned siden kom jeg med et dypt hjertesukk over hvor spekatkulært drittlei jeg var av å være syk. Hvor mye jeg lengtet etter å bli litt bedre, eller i det minste bli slik jeg var noen måneder tidligere. Jeg fulgte i høst og vinter et behandlingsopplegg som jeg avsluttet midt i januar, og bivirkningene ved behandlingen (både de medisinske og fordi behandlingen tok futt å gjennomføre) var tunge.

Sist jeg snakket om dette så ventet og ventet jeg på at bivirkningene skulle slippe tak, og det gjorde de faktisk like etter 🙂 Og siden har formen, (bortsett fra en uke med forkjølelse), vært helt eksemplarisk. YEY! Og du verden så det har blitt utnytta! Jeg har vært på pressevisninger, holdt foredrag, kjørt bilen tur retur Eidsvold, vært på TV, holdt intervju, kommet i gang med fotokurs og vært i møter. Mye av dette har jeg jo gjort før også, men ikke så mye/lange/mange på så kort tid. I tillegg har jeg vært ute og spist med familien, og det er det faktisk åtte år siden sist jeg gjorde!

Jeg har ikke blitt frisk, men jeg har blitt ett stort hakk friskere og for meg så er det en drøm. Om alt går som legen håper nå så vil jeg etterhvert bli enda friskere 🙂 Formen vil helt sikkert fortsette å svinge, det kan godt komme en dårlig periode av seg selv eller av behandling, men sånn er det jo bare.

For kronikere som meg så er det viktig å se på formen ganske overordnet. Jeg må huske at min normal nå er min normal. Gi meg selv gode vibber for gode dager, og på dårlige dager huske at det svinger og at normale dager snart er tilbake. Om jeg alltid skal sammenligne med friskes normal så får jeg jo aldri gode dager! Jeg håper naturligvis at jeg en dag skal bli superfrisk og få et “normalt” liv, men de er jammen mye å nyte i det livet jeg har nå også!

I dag er det åtte år siden jeg kreket meg ned på legevakten og ba om en sykmelding. Jeg trodde den skulle vare i en par dager… Den varer nok en god stund til, og det er igrunnen ok. Jeg trenger faktisk ikke være frisk for å være lykkelig, men duverden så lykkelig jeg blir av å være friskere!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

  1. Så bra! Så fint du deler dette:) kjenner meg godt igjen i tankene rundt det at en ikke kan sammenligne seg med andres/ eller min tidligere normal. Det er så lett å bare se på andres velykkethet til blogger/sosiale medier- flott at du er ærlig på både gode og ikke så gode dager. Bloggen din inspirerer meg til å drømme om hva jeg kam gjøre i hagen min på gode dager.. Klem fra Heidi:)

  2. Vet du – nå triller tårene her hos meg. Det er så inderlig godt å lese at du har det bedre. Og ikke minst er det veldig godt å lese om hvordan du beskriver det å kjenne på formen overordnet. Og at du finner mye å nyte. Jeg tror på at det å føle det slik hjelper på å finnne god livskvalitet.

    Det du skriver gjør meg virkelig, virkelig glad på dine vegne.

    Og noen gledestårer å felle på en lørdagskveld er godt :-).

    Jeg sender en stoooooor jiha for de bedre dagene dine – en gigantisk jiiiihaaa for at de er flere og bedre – og masse forståelse og trøstetanker som du kan legge på lager for de vanskeligere dagene. Da er tiden inne for å være god mot seg selv og se frem til at det går over igjen.

    Masse hilsen fra Kari i Selbu

  3. Så godt å høre Anne, det er vel fortjent!
    (Det står forøvrig fortsatt noen poser til deg i garasjen vår. Jeg sjekket dem for et par dager siden, og om du fortsatt er interessert ser de ut til å ha klart seg overraskende bra og er fullt brukbare, så gode som nyplukket 😉

    • å kjære deg! Det hadde jeg glemt!!! Så flaut. Men takk, jeg kommer innom snart, sender epost i morgen når hjernen har skrudd seg på igjen!

  4. Utrolig rørende å lese, din glede over noe mange av oss nærmest tar som en selvfølge – en viktig vekker 🙂 ( selv om jeg er en forferdelig hypokonder, men visstnok helt frisk!!) Utrolig glad på dine vegne, og får håpe det fortsatt går oppover ( selv om det går litt på og med, men likevel, totalt sett, stadig litt oppover …!)
    Hilsen Annette

  5. Så flott at du er bedre! Det er så fint å lese!

    Så tror jeg den øvelsen med å forholde seg til sin egen normal er noe som mange flere kunne hatt bruk for. Nå som jeg er utslitt-sykemeldt og har påviselig kognitiv svikt er jeg så utrolig lei av alle typer oppskrifter på «slik blir du bedre» eller enda verre «slik gjorde jeg det og om du ikke lærer av meg er du bare lat». Jeg har mye mer å lære av deg! Og da får jeg jo hagetips i tillegg.

    Stor klem!

  6. Hei 🙂
    Takk-takk-takk, alle sammen! Det varmer sånn å lese hva dere skriver! Hodet er helt kaputt nå etter en aktiv dag, men jeg vil altså gjerne få si takk, selv om det da blir en fellestakk.

    Lykke og livskvalitet kan komme fra så mangt. Selv om en har noen negative element i livet, så kan de positive være sterke nok til at det blir noen gode dager lell, tenker jeg. Hurra for halvfullt glass!

    Klem Anne 🙂

  7. Hei 🙂
    Takk-takk-takk, alle sammen! Det varmer sånn å lese hva dere skriver! Hodet er helt kaputt nå etter en aktiv dag, men jeg vil altså gjerne få si takk, selv om det da blir en fellestakk.

    Lykke og livskvalitet kan komme fra så mangt. Selv om en har noen negative element i livet, så kan de positive være sterke nok til at det blir noen gode dager lell, tenker jeg. Hurra for halvfullt glass!

    Klem Anne 🙂

  8. Så godt å lese Anne! Så mye glede og energi du sprer til oss andre, så er det hyggelig at du får tilbake mer energi selv! Men pass på at ikke «rikskjendis» tilværelsen ikke tar for mye energi fra deg også

    • hehe, ingen fare du 😉 Jeg er enormt flink til å prioritere hva jeg bruker futten på, og det å være på TV er av det som tar minst og gir mest. Men takk for tanken 🙂

  9. Takk for ALT du skriver! Du deler hageglede og livsfilosofi om hverandre 🙂 Vi normaltfriske har godt av å lese noe om hvordan du takler livet fra ditt ståsted. Jeg så deg på TV, fint innslag, fint at du får fram hvor enkelt det faktisk er. Jeg setter veldig pris på lenkene du legger ut 🙂 Du skulle ha et møte i et hagelag i Vestfold med fokus på sitteplasser i hagen. Har du noen bilder / lenker i forbindelse med det? Jeg følger deg videre! Takk for alt du deler 🙂

    • Hei Mette 🙂
      Jeg skal lage noen bloggposter rundt tema, etterhvert. I utgangspunktet er det et tema som er best egnet for en sammenhengende foredrag. Ting henger jo sammen, så det krever litt å tenke ut en god oppbrytning slik at jeg får sagt det jeg skal si uten at det blir for langt og uversiktlig. Men jeg skal da få til litt lell 😉

      Og takk for gode ord 🙂

  10. Dette var positiv lesing på en 1. mars- morgen! Ta vare på de gode dagene! Ønsker deg en flott og «oppadgående» vår. Elsker de nydelige bildene du deler med oss. Din omsorg for «smådyrene» rundt oss gjør meg godt! Ha en lang og flott vår og sommer!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her